Kirjoittaja Aihe: Varanginvuono/Pykeija  (Luettu 20857 kertaa)

Poissa Rautuseppo

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 19
Vs: Varanginvuono/Pykeija
« Vastaus #15 : 24.03.14 - klo:11:39 »
on nimeltään Leif Ingilä (puhuu suomea)

Reissusta on nyt 2 vuotta aikaa, mutta nyt vasta uutta reissua suunnitellessa pitänee vanhastakin kirjoittaa jonkinlaista raporttia. Kierrettiin muutama vuosi sitten kaveriporukalla aikalailla koko norjan rannikon rannaltaheittopaikat asuntoautolla Pykeijasta Skibotniin, luonnollisesti hieman oikoen.

"Lefasta" tulin tänne kuitenkin kirjoittamaan, kun häneltä vuokrasimme veneen pariksi päiväksi. Lähteissä tuntui olevan viinapulloa vailla ja kun sitä ei löytynytkään, niin velotti sitten sovittua enemmän venevuokrasta ja tuntui muutenkin olevan huonolla tuulella. Valitteli turistien paljoutta ja kyselin sitten tarkemmin, niin kuulemma venettä on saanut olla koko ajan vuokraamassa ja teettää paljon työtä, eikä mies tuntunut oikein tykkäävän tästä  ???. Mitään ongelmia ei kuitenkaan kuulemma ollut ilmennyt. Itse kummaksuin kyllä moista käytöstä, mutta ajattelin siitä tulla tänne kertomaan, kun kerta tuollaista palautetta tuli. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun häneltä veneen vuokrasin, mutta viimeinen oli.

Poissa Mikko

 • Yleisvalvoja
 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 165
  • LämpöRuukki
Vs: Varanginvuono/Pykeija
« Vastaus #16 : 24.03.14 - klo:14:42 »
Joo, kyllä meillä jäi yhteen ja viimeiseen kertaan toi Pykeija. Silloin Leif oli asiatuulella mutta Elsa ei.
Varmaan vaikuttaa tuo "liika"pohjoinen noihin heidän mielialoihin kun tuntuu olevan niin tuulellakäyvä asenne.

Poissa Rantapyy

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Varanginvuono/Pykeija
« Vastaus #17 : 23.02.18 - klo:11:06 »
Laitan tähänkin aloitukseen tekstin minkä kirjoitin yleiseen rannaltaheittopaikkojen ketjuun:

Varanginvuonon "lintukallioista" oli keskustelua FB ryhmässä männä vuonna, myös huhuja kalastuksen kieltämisestä ko paikassa. Pakkohan sinne oli pieni reissu kesän lopuksi tehdä ja käydä katsomassa (2017): kalastuskieltoja emme nähneet missään, mutta majapaikan pitäjä tiesi kertoa kallioille kulkevan polun sortuneen pahasti eli vain uhkarohkeimmat ja varmajalkaisimmat enää pääsevät paikalle eikä sinne menemistä suositella. Ryhmän kautta (ja sama majapaikan isännältä) saatiin vinkki edes vähän syvemmästä paikasta pikkusen vuonon pohjukkaa kohden: paikka olikin hyvä, vanhasta laiturista jäljellä kivikasa mistä pystyi heittelemään ja parkkiksella vessat ja kaikki  8) Valitettavasti kalansaalis mallia kökkö, mutta ymmärrettävää koska sattui pohjoisesta puhaltamaan ajoin rankkojen sadekuurojen säestämänä. Paikallisia näkyi jokisuilla (ja varmasti parilla joellakin parkissa olevista autoista päätellen) ja parinkin ruohikossa näkyvän polun alkupäässä oli kuningasrapujen jäänteitä -oli kipaistu rapu merestä ja keitetty&nautittu evääksi vissiin.