Kirjoittaja Aihe: Andörja/Senjan eteläranta  (Luettu 2046 kertaa)

Poissa LarryT

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 3
Andörja/Senjan eteläranta
« : 17.04.13 - klo:09:49 »
Toukokuun puolivälissä olisi tarkoitus tuolle suunnalle lähteä ja muutamia vinkkejä olisi kiva saada. Majoitumme tuolla Senjan etelärannalla eli pääosa ajasta kuluu sillä suunnalla mutta toki ottipaikkojen perässä ajamme hieman kauemmaskin. Veneet käytössä...
Kaksi viikon reissua tuolla alueella on tullut pyörittyä mutta esimerkiksi puna-ahven ottipaikkaa ei vielä ole löytynyt. Muutama yksittäinen ollaan saatu 160m syvyydestä mutta ovat olleet yksittäisiä "sattumia". Eli jos hyviä ottipaikkoja tai vinkkejä kalastukseen löytyy niin suurin kiitoksin otamme ne vastaan.
Samaa voi sanoa oikeastaan kissakalastakin. Muutamia on tullut mutta ei oikeastaan aluetta josta niitä enemmän tulisi. Näillä sivustoilla mainittu kirkon edusta on tullut muutamaan kertaan kokeiltua ilman tuloksia.
Vielä suurempi mysteeri tuntuu olevan makrilli. Yksi sattumakala tuli viime kesänä seiparvesta mutta muuten koko makrillin kalastus on hakusessa? Oletteko saaneet millaisilla litkoilla ja millaisista paikoista? Millainen ajankohta toukokuun puoliväli on makrillille?
Viimevuonna saatiin viereisen kämpän sakemanneilta hyvä vinkki isolle seille. Toki pitää tietää millä suunnalla sei liikkuu mutta sen jälkeen etsimään kaiun kanssa pikkukalaparvea 20-30m syvyydestä (pohjaan 150-200m). Parvi kun löytyy niin ei muuta kuin 200g sini/hopea väristä stingsilda pilkkiä parven läpi n.45 metriin ja samantien ylös. Tunnissa laatikollinen 7-11kg seitä veneessä ja matka kohti perkuupaikkaa.

Poissa jyrki

  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 215
Vs: Andörja/Senjan eteläranta
« Vastaus #1 : 17.04.13 - klo:11:46 »
Minun kokemuksen mukaan voitte unohtaa makrillin. Senjan rannikko on kyllä hyvää makrillin kalastusaluetta, mutta en ole saanut koskaan yhtään makrillia touko-kesäkuun reissuilla. Heinäkuussa ja elokuun alkupuoliskolla tilanne olisi ihan erilainen. Makrillia saa välillä litkalla suhteellisen syvältäkin, mutta hauskimmillaan makrillin kalastus on heittovehkeillä ajoparvista. Haukiluokan haspelivapa, parin koukun litka ja päässä 60 gramman heittopilkki... Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää :)

Kissaa saa hyvin toukokuussa. Tosin ainoalla omalla Senjan reissulla tuli hyvin vähän kissakaloja ja myös muut alueella käyneet tutut porukat ovat saaneet kissakaloja jostakin syystä hyvin heikosti Senjan lähistöltä. Andorjan ja Rollan ympäristöstä niitä on tullutkin sitten vähän sieltä täältä, itsekin olen saanut sieltä kissakaloja lähes joka reissulla ja välillä oikein hyvinkin. Myös oma ennätyskala on saatu Andorjalta. Kalastakaa rantoja vasten, kalanpala syöttinä 8/0 yksihaarakoukussa, kalastakaa ihan pohjalta ja pitäkää syvyys 20-45 metrin välillä. Pitäisi toimia.