Kirjoittaja Aihe: Kauden 2013 reissut  (Luettu 14068 kertaa)

Poissa kari059

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #15 : 19.05.13 - klo:09:22 »
29.06-07.07 ccc 2 odottavan aika on pitkä.viime kesänä skibottenissa kalasteltiin pari päivää mutta pallas jäi saamata.tänäkesänä korjataan tuo asia ;D

Poissa sepaonu

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 214
  • http://www.sepikoda.ee
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #16 : 20.05.13 - klo:17:48 »
29.06-07.07 ccc 2 odottavan aika on pitkä.viime kesänä skibottenissa kalasteltiin pari päivää mutta pallas jäi saamata.tänäkesänä korjataan tuo asia ;D
en usko, me lopetetaan 29, sitten kaikki pallakset olnut meidän koukussa ja muistavat viella, että jigeilla on koukkut  ;D
huonot kalastuspäivat on AINA paremmat, kui hyvat työpäivat

Poissa kari059

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #17 : 31.05.13 - klo:09:31 »
en usko, me lopetetaan 29, sitten kaikki pallakset olnut meidän koukussa ja muistavat viella, että jigeilla on koukkut  Virnistää               no ei siinä mitään, kaikki juomattomat kaljat ja viinat voitte jättää jääkaappiin met juomma ne pois  8) turhaan niitä eestakasin kuljettaa.   :)                                                                                                                                   

Poissa TPJ

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 287
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #18 : 16.07.13 - klo:18:58 »
Tuossa olisi vielä elokuun viimeinen viikko tai syyskuun ensimmäinen tai toinen viikko aikomus lähteä jonnekkin pohjoisiin merikalaan näillä näkymin yksin joten jos peruutus paikkoja ilmaantuu tai muuten vaan tarvitsee jonkun kustannuksia jakamaan niin laitelkaapa viestiä, Länsi-Suomen suunnalta on tarkoitus reissata omalla autolla joten myös sinne mahtuu. Vaihtoehtoisesti myös Tampereelta yöjunalla kolariin oma auto mukana josta matka jatkuu merelle.

E: Peruutuspaikalle on nyt päästy joten kiitos niille jotka rohkenivat kysellä mukaan!!  :D
« Viimeksi muokattu: 05.08.13 - klo:21:40 kirjoittanut TPJ »

Poissa Vesa H

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 68
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #19 : 27.07.13 - klo:00:14 »
Nyt on tämän kesän reissut (2kpl) takanapäin, rantoja koluttu läpi mm Senjalla, Andörjalla ja tuli käännyttyä myös Saltstraumenilla...
2 erillistä viikkoa, yhteensä lähes 7000km, maisemat ja kokemukset upeita mutta saalis todella säälittävä :D
Kirjoitan reissujuttua jossainkohtaa kuvien kera.

Poissa Mursu

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 5
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #20 : 08.08.13 - klo:11:57 »
Tämän vuoden reissu tehtiin perheen ja appivanhempien kanssa Lofoottien kainaloon Steigeniin, Store Straumfjordiin. Päävuono on nimeltään Sagfjorden.

Tarkoituksena oli taas yhdistää kaikkien erilaiset retkitoiveet ja siihen hiekkainen sekä suojaisa vuononpätkä oli omiaan. Ensimmäisen päivän sateen ja tuulen (ja 8 kg turskan) jälkeen ilma muuttui täysin tyyneksi ja helteiseksi. Nimensä mukaisesti Store Straumfjordenissa oli mukava vuorovesivirta, johon pääsi heittelemään rannalta sillankorvasta ja tietysti veneestä. Kampasimpukan kuoria löytyi lasten riemuksi todella paljon ja kaikkia rantaotuksia oli runsaasti.

Kalantulo oli tavattoman heikkoa, kalaparvet olivat kuulemma makrillien perässä Lofoottien länsipuolella - mene ja tiedä. (Toki 50 kg filettä saatiin pakkaseen, mutta se oli pääosin pienehköä turskaa)

Tyttäret kunnostautuivat siten, että 8 vuotias pikkuinen sai kuusikiloisen turskan straumista ja kolmetoistavuotias kaksi 5,5 kg turskaa. Ensimmäinen pallashavainto saatiin straumista kun n. 30 kg kala ui altamme. Vieressä uitetut jigit eivät kelvanneet. Seuraava pallashavainto samassa paikassa oli yhtä ylenkatseellinen 5-8 kg yksilö.

Yhtenä päivänä ajoimme aina Skutvikin ohitse avomerelle, saalis oli yhtä laiha kuin muulloinkin, toki merikotkat ja pyöriäiset ilahduttivat.

Viimeisenä päivänä Sagfjordin pohjoisreunalla uitimme jigejä 28 metrin syvyydessä, kun kymmenvuotias kalapoikani hihkaisi hieman mukavamman sorttisen kalan olevan kiinni. Hetken vapaa pideltyään hän pyysi minulta apua, kyllähän minä mieluusti autoinkin. Koko sakin ensimmäinen pallas oli siiman päässä.

Kala ei ollut suuren suuri, tasan kymmenkiloinen, mutta kyllä se vaan mahtavalta tuntui - nyt vasta oikein tajuaa, miksi siitä pallaksesta niin paljon puhutaan. Kalan tultua ensimmäisen kerran veneen vierelle se sai odotetun pallashepulin ja syöksyi taas melko pitkälle. Lopulta vaimo otti kalan tottuneesti haaviin ja kalapoika vei näin perheen kalaennätyksen nimiinsä. Välineinä Abu Sorön SX 70, Penn Overseas Pro Heavy pilk 302, Berkley Whiplash (n. 0,22) sekä kuuden tuuman harmaa kalajigi 85g päällä lisättynä kolmihaarakoukulla tapsissa.

Verestys oli vähän outoa tottumattomalle - onnistui toki ilman sappirakon puhkaisua. Olisiko kalan voinut verestää pyrstöstä?

"Lievä" antikliimaksi oli, kun anoppi tämän jälkeen ilmoitti, että nyt pitää lähteä pikkuturskaa onkimaan - täytyihän muidenkin saada kaloja!

Paluumatkalla lauantaina saimme vielä ostaa tuoreita katkarapuja suoraan veneestä Fausken satamalaiturilta. Upea päätös upealle lomalle!

Mursu

Poissa oikarinho

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 40
Vs: Kauden 2013 reissut
« Vastaus #21 : 08.10.13 - klo:12:32 »
2013 tuli kaksi reissua lisää mittariin. Ensimmäinen keväällä Ullsfjordiin ja jälkimmäinen heinäkuussa Grovfjordiin. Keväällä kalan löytäminen oli työn takana, mutta saaliiksi kuitenkin mukavasti valkoturskaa joista suurin 1,4kg sekä viisi kissaa 5-8kg. Heinäkuu meni lähinnä seitä jigatessa. Kahden päivän pikastintillä oli tähdet todella kohdallaan ja seitä nousi komiasti helmenä 10,7kg. Uistelu neitsyyskin meni kun 7kg sei erehtyi Karikkoon.