Kirjoittaja Aihe: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?  (Luettu 7110 kertaa)

Poissa UROSHIRVI

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 3
Terve vaan kaikille foorumilaisille!!!! Pitihän sitä rekisteröityä ku on jo jokusen viikon ahkerasti tullut lueskeltua foorumia ja tuo jäämerikalastus kuume nyt jotenkin vaan iski päälle :)   

Ollaan tulossa narvikin kautta grytöyalle kalaa 24.8-2.9. Löytyykö tuosta matkalta paikkaa josta voisi ostaa merikarttoja jotka kattaisi tuon alueen?? Osaatteko neuvoa löytyykö tuolta grytöyalta veneen vuokraus mahdollisuutta ja jotakin halvempaa 5-20 hp moottorilla varustettua venettä? Jos ei niin missä olisi lähin paikka grytöyalta katsottuna mistä voisi vuokrata veneen että pääsisi paremmille apajille? Yövymme teltassa että mökkiä emme tarvitse!  Mitä olen lueskellut foorumeja niin tuo grytöya vaikuttaisi hyvältä vene pilkintä paikalta pienemmälläkin veneellä eli hyviä paikkoja löytyy läheltä saartakin jos sattuu huonompia kelejä, mutta silti paremmalla kelillä pääsisi vähän ulommaskin pienemmällä paatilla, Toisin kuin monessa muussa paikkaa ja yksi harvoja rannalta kalastus paikkoja (tälläisen kuvan sain) jossa voisi olla mahdollisuus isompiinkin kaloihin (6-15kg)?????

Mitähän tuollainen 5-20hp moottorilla varustettu vene kustantaa vuokrata? tiedän että ei sillä oikein ulos pääse mutta edes 200m-1km vissiin auttaa jo huomattavasti että pääsisi käsiksi noihin kookkoompiin yksilöihin? Tarkoitus oli löytää paikka 3 kaverukselle josta olisi mahdollisuus tavoittaa isoja kaloja rannalta ja ajamatta kovin ulos merelle? Niin päädyimme tuohon Grytöyaan.

Mitä olette mieltä paikka vallinnasta? Vai pitäisikö Vielä tehdä viime hetken muutoksia paikan valintaan noilla vaatimuksilla??  rösti ja vaeröy ovat sitten ensi kevään/kesän paikat, mutta ensimmäinen kunnon reissu jäämeri kalastuksen pariin alotetaan vähän maltillisemmin :).  Pohjois norjassa on tullut rannalta käytyä heittelemässä päivä pari kun tultu raudun perästä tunturista, ettäpä siinä kokemukset jäämeri kalastuksesta.

Varuste puoli on kunnossa laitettu pieni omaisuus rahaa eri vapoihin, keloihin, pilkkeihin, jigeihin ja kaikkiin mahdollisiin pyynti välineisiin mitä foorumilla on kehuttu hyviksi.

Näyttäisi täällä olevan tapana että tekee pieni muotoisen kertomuksen reissusta kun kotiutuu että pistämpä sitten jonkin moisen tarinan kuvien ja ehkäpä videon kera sieltä tulemaan!  Tarkoitus oisi kuvata myös veden alta video kuvaa eri näkösistä tilanteista! Mitä tullut tuolla vaellus kalastus reissuilla tunturissa kuvailtua rautuja ynnä muita kaloja veden alta niin kuvan laatu on kyllä ollut erittäin hyvää. Eli jospa sitä onni soisi tuollaisen ruijan paltaan voisi tulla aika hieno video veden alta kun pistää sukellus varusteet päälle ja kamera joukkoon hyppää laidan yli kuvaamaan jos sattuu palli puremaan jigiä!

Poissa scarface

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 8
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #1 : 19.08.12 - klo:20:04 »
Tohon karttauteluun:Nordatlas.no ja sieltä valikosta Grunnkart ja sieltä Sjökart ;)

Poissa jester burk II

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 111
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #2 : 19.08.12 - klo:21:47 »
Veikkaisin veneen hinnaksi n 3-500 NOK/vrk moottorista ja veneen koosta/kunnosta riippuen. Merikortteja saattaa ehkä löytyä Narvikilaisista kirja- tai venevarustekaupoista.Täältä löytyy tietoa veneenvuokrauksesta, tosin Lontooksi: www.bjarkoy.kommune.no/tourist_information/tourist_info_en

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #3 : 20.08.12 - klo:06:11 »
Paperikarttoja löytyy myös Harstadista.
Vaikuttaa että Grytöya on nykyään vähän hiljasempi kalamesta , kun aika hankala on löytää ainakaan suoria linkkejä palvelun tarjoajiin...

Poissa Teletappi

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 38
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #4 : 20.08.12 - klo:19:03 »
abornes.no vuokraa vähän isompia veneitä kun mitä kuvailet mutta oli tarpeeksi vakaita ja varustus myös kunnossa eli plotteri/kaiku +koukut pallaksen kiinnittämiseen. Etäisyydet Norjassa on pitkät samaa mistä lähdet ja itse en lähtisi virtauksiin ja aaltoihin noin pienellä veneellä. Meillä meni 40min, 20 solmua, Grytöyan salmelle.
4 päivää ja n. 50h yritettiin aluella Pallasta ja 6kpl tuli kahden miehen voimin. 2kpl n 30kg, 1kpl 15kg, kolme alamittaista. Se suurin tietysti päätti lähteä parin minuutin "väsytyksen" syöksyn jälkeen ;) Eli varaudu että tunteja kuluu vaikka mitä keksisit, oli meidän viides kerta Norjassa ja ei se vaan niin helppoa ole kun mitä Pancho antaa ymmärtää. Kaikki kalat tuli tällä kertaa n 25m syvyydestä. Kaikki kalat oli sisällä vuonoissa matalikkojen ympärillä. Grytöyan lähistöllä käytiin muutaman kerran ja paikka näyttää kyllä hyvältä ja virtaukset olivat hyviä mutta kalaa ei löytynyt. Neljän päivän aikana tuli sivusaalista peräti neljä pientä turskaa eikä mitään muuta jos ei syöttikaloja lasketa???

Poissa UROSHIRVI

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 3
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #5 : 22.08.12 - klo:01:15 »
Tonimv. mitä meinaat tuolla että olisi hiljasempi mesta? Eli liika kalastettu vai?  Joo tiedossa on ettei noita paltaita niin vaa saada, mutta riittäisi että saataisiin vene vuokraan että pääsisi yrittämään 5-15 kg seitä ja turskaa, Kuinka tuo toimisi jos pistäisi tollaseen verkko pussiin kalan paloja ja heittäisi leirin rantaa?? Houkuttaako kaukaakin kaloja??  Niin ja voisitteko pistäkää ehdotuksia mistä olisi rannalta mahdollisuus vähän isompiin ja sellanen josta pienemmälläkin veneellä pääsisi hyville paikoille??

Mites toi andörja tai lyngen onko siellä nykyään kalaisia rannalta kalastus paikkoja? tai olisiko tuossa lofooteilla jotakin rantoja jotka olisivat syvempiä ja hyvät mahikset isompiin?? syvyys karttaa on tullut kateltua, mutta eipä se hirveästi kerro löytyykö kalaa.

Foorumia on selattu mutta vähän jää uupumaan mihinkä sitä kannattaisi lähteä. Eli johonki josta pahan kelin sattuessa pääsisi tuollaisella pienemmällä veneellä suht nopeasti rantaa!!

Minkä hintainen tuo lossi on joka vie tuonne Værøylle??  entäs tuo Værøyn saari tulee sieltä rannalta kuinka hyvin saalista?? ja mitä Værøylta maksaa vuokrata vene??

 

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #6 : 22.08.12 - klo:07:43 »
Kyllä siellä varmasti kalaa on , en sitä epäile yhtään.  Mutta en oikein ole löytänyt Grytöyalta majoitusta ja veneitä tarjoavia paikkoja , sillä mietin et onko alue hiljentynyt palvelujen osalta.  Aikoinaan siellä oli jonkin moinen tukikohta kalastajille , mutta sielläkin on jo pönkkä oven edessä.
Monia hyviä muutaman kalan rantapaikkoja löytyy monestakin paikasta , mutta jos meinaa pyyttää enemänkin , niin silloin pitää etsiä jokin kapea salmi tai mennä sillan alle heittelemään.
Grytöyan alueella löytyy veneen vuokraajia ainakin Andörjalta , Rollalta ja Senjalta.  Lisäksi ainakin DinTurin kautta löytyy vielä paljon muuta.

Poissa joro

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 297
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #7 : 22.08.12 - klo:22:34 »
vaeröylle menevä lautta lähtee bodöstä. hinta yhteen suuntaan on muistaakseni n. 150 eur./ auto ja 2 matkustajaa.
matka kestää muutaman tunnin, joten ihan pikku lossilla tuonne ei mennä.
jos tuonne lähtee kalastamaan, niin mielestäni rantakaloihin ei kannata voimiaan tuhlata.
googleen näppäilemällä vaikkapa, vaeröy fiske löytää paljon lisätietoa saaresta.
itse suuntaan kalastuslomat röstin saarelle, joka on mielestäni monipuolisempi saari.
ensikesänä vuorossa reissu no:9 tuolle saarelle.

Poissa UROSHIRVI

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 3
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #8 : 23.08.12 - klo:23:01 »
Onkos tuolla andorjalla tai lähi saarilla mahdollisuutta vuokrata venettä 5-25hp moottoreilla? Huomenna olisi päivällä lähtö :). että viime hetken vinkkejä paikasta josta saisi veneitä vuokralle ilman että tarvii sitä veneen ajo lisenssiä jos ei ole tarpeeksi vanha?  Mites toi andorjan mantereeseen yhdistävä silta? Onko siitä sillalta tullut isompia rannalta? Paljonkos tuo maksaa mennä tousta andorjalta tota tunnelia pitkin tuonne rollalle??

Taisi taas tulla liikaakin kysymyksiä kerralla, vinkkejä tarvitsi, kun ei paikkaa ole vieläkään päätetty, ajateltiin ajella narvikiin asti ja siellä kysellä paikallisilta mihin kannattaisi mennä ja mistä veneitä, taitaa olla helpoin konsti? Onko niinkuin suomessa että paikalliset eivät kerro hyviä kalapaikkoja vaan neuvovat jonne jorpakkoon josta tulee pientä puikulaa?  Onkos tuossa mitään hyvää kalaliiketta matkalla josta voisi tehdä viime hetken ostoksia??  Siis haaparannan kautta narvikiin.

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #9 : 24.08.12 - klo:06:53 »
Andörjalla on pienempiäkin veneitä tarjolla , jos vaan sattuvat olemaan vapaan.  En ole milloinkaan kysynyt että miten innolla vuokraavat niitä jos ei samalla majoitu.
Andörjan sillan alta saa ainakin pientäkalaa hyvin ja osa pyytää sillalta käsinkin keskivirrasta , mutta kovin isoa siitä ei varmaan saa sillalle asti hilattua , on kuitenkin sen verran korkea silta.
Rollan tunneli ei maksa mitään , niin kun ei tuolla pohjhoisessa muutkaan tunnelit( Nordkapin tunnelia lukuun ottamatta)

Kireitä siimoja , tuun ensviikolla perässä  :)

Poissa arkka

 • Yleisvalvoja
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 361
 • - matoa koukkuun -
  • www.nordicfishing.fi
Vs: Terve! grytöya täyttääkö nämä vaatimukset?
« Vastaus #10 : 24.08.12 - klo:13:21 »
Andörja Adventuren ja Havfiskesenterin veneet on tarkoitettu niille, jotka varaavat myös majoituksen. Mutta ovat joskus vuokranneet veneitä myös ulkopuolisille paikan päällä kysyttäessä, jos veneitä on ollut vapaana. Etukäteen veneitä ei voi varata jos ei ole majoitusta varattuna.

Mjösundetin sillan alta saattaa joskus saada rannalta heittämällä hyviäkin saaliita, mutta tuskin mitään mahtikaloja.

Juupa, viikon kuluttua ollaan samoissa maisemissa Andörjalla. Josko vaikka holkeria..?  :)
Nordic Fishing - arkka
www.nordicfishing.fi