Kirjoittaja Aihe: Kalastusta etelässä  (Luettu 19439 kertaa)

Poissa Kristian

  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 258
    • PIRAYHAJ
Kalastusta etelässä
« : 10.08.12 - klo:10:13 »
Okay ELI olis mielessä reissu Italiaan, Espaniaan, Portugaliin, Turkkiin tai Kanariansaarille ......... eli paikka ei ole vielä päätetty MUTTA eteläeurooppa olis alue.
Nyt olis sit kysymys -> Onko kenelläkään tietoa hyvistä rannaltaheittopaikoista tai sopivan hintaisista venevuokrauksista?
Mulla on kyl mahdollisuus ottaa omat kalavehkeet mukaan .......... eli vaan vene myös sopii ....... voiko paikallisilta saada halvalla kippari+vene?

Poissa jyrki

  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 215
Vs: Kalastusta etelässä
« Vastaus #1 : 18.08.12 - klo:13:34 »
Kävin alkukesästä Portugalissa, Lissabonin pohjoispuolella. Rantakalastusmahdollisuuksia oli paljon, mutta kalastus rannalta on erittäin vaikeaa. Tekniikat ja välineet ovat aivan erilaisia, mihin täällä on totuttu. Paikalliset kalastavat lähinnä erilaisia merilahnoja, kuten sargosta ja douradaa. Myös meribassi on tärkeä saalislaji. Kävimme myös 4 tunnin venekalastusreissun.  Saalista tuli paljon, mutta kalat oli suht. pieniä. Saaliina oli mm. mustekaloja, erilaisia merilahnoja, combereita, makrillia ja huulikaloja. Reissu maksoi 250 € kolmelta hengeltä, sis veneen miehistöineen, luvat, syötit ja kaikki välineet. Hintaan kuului myös parit drinksut ja vähän suolapalaa. Mielestäni reissu oli ihan ok hintaansa nähden ja etenkin merilahnat olivat pirun hyviä grillattuna.

Eräs Portugalilainen tuttava kertoili, että mannerportugalin parhaat rantakalastuspaikat ovat Algarvessa, josta mm merilahnoja ja makrillia pitäisi tulla suht. helposti. Venekalastusta löytyy mm. Penichestä, Cascaista, Sesimbrasta ja Algarvesta.

Mainitsemistasi paikoista Kanariansaaret on usein mainittu keskusteluissa oikein hyväksi rantakalastuspaikaksi. Kannattaa silmäillä esimerkiksi tätä foorumia: http://www.worldseafishing.com/forums/forumdisplay.php/52-Europe