Kirjoittaja Aihe: CCC 2-9.6  (Luettu 4296 kertaa)

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
CCC 2-9.6
« : 03.06.12 - klo:19:49 »
Reilu vuorokausi kalastusta takana. Säät suosii oikein urakalla.
Eilen narautettiin heti ensi reissulla vesille tasan kympin turre, lisäksi Pallas kävi raapaisemassa 24cm karikoon käyntikorttinsa, eli hampaanjäljet. Yöllä pojat fileerasi reissun ensimmäisen paltaan, ei tosin kovin kummoinen, vaan vähän reilu mittakala. Puri samaa pinkkimahaista karikoa kuin eilen.
Aamulla toivat sällit rantaan myös 15,5kg turskan ja pari pienempää.
Omalle venekunnalle ei muuten menestystä, mutta sentään reilu mitallinen pallas savumuikun värisellä giant jig headilla.
Huomenna olisi tarkoitus keskittyä enemmän paltaaseen. Nyt nautitaan savustetusta puna-ahvenesta- ja pian myös savupaltaasta.

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #1 : 03.06.12 - klo:21:42 »
Haa, nyt pääsee kirjoittamaan läppärillä, avaus piti tehdä Nokialaisella.
Eli, nyt on savu affenat lähetetty ääntä kohden, eikä se savupallaskaan hassummalta maistu  ;D

Toinen tämän päivän paltaista osui Norjan ensikertalaiselle. Eihän se iso ollut, mutta oli upeaa katsella, kun kaveri väänsi kalaa vapa kahvaan saakka solmussa.
Hieman aiemmin kävi puoli tusinaa pyöriäisiä morjestamassa meitä hieman Lauköyan kärjestä leirille päin kirjaimellisesti kosketusetäisyydellä. Jos olisi yrittänyt, niin yhtä olisi päässyt silittämään. Pyörivät uteliaina veneen vierellä varmaan pari minuuttia. Todella upea esitys. Ei haitannut pätkääkään, että päivä oli omalle venekunnalle ollut siihen mennessä varsin vaisu.
Aamuyön tunteina Antti ja Mika saivat kivan kasan kalaa, mm. jo mainitun 15,5kg turskan, muutaman ~7kg, kaksi puna-ahventa (1,2 ja 1,3kg) ja muuta sälää.

Omalle kohdalle osui aika raivostuttava tapaus, kun pallasjigiin tuli raskas tärppi ja kamalaa massaa sai kiskoa ylös kevyellä setillä. Ei potkuja, vain massaa. No eikö sa***ri ollut perseestään tarttunut turska.
Puolet porukkaa lähtee taas yöksi lähinnä turren perään. Oma venekunta keskittää tarmon huomenna pääsääntöisesti turskalle ja kissakalalle. Voi olla, että jos ei kohdekalat ole suostuvaisia yhteistyöhön, niin voisi käydä vilkaisemassa vaikka jonkun lähimmistä turskapakoista.

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #2 : 04.06.12 - klo:21:05 »
Vähän vaikeampi päivä takana. Yöllä pojat seilasi pakoilla ja troolasi, siis uisteli saaren pohjoispuolella, mutta ei mitään ihmeellistä. Muutama turska ja sei, pieniä kaikki. Ihmeen hiljaista joka paikassa.
Omalla venekunnalla pitkä päivä salmessa kissakalan ja paltaan perässä. Pallia ei saatu, ja kissojakin nousi ylös 3kpl. Lisäksi yksi putosi veneen laidalla ja pari isoa (oletettavasti) kissaa irtosi.
Eilen pallasjahdissa onnistunut Heikki päätti näyttää tänäänkin, että kyllä pappa osaa, ja kiskaisi kuiville 2 kissaa. Kokoa mirreillä tosin ei ollut kovin kummoisesti, suurempi oli nippa nappa 2 kiloa, mutta varmasti maistuvat hyvälle. Itse höynäytin varsin äkäisen 5kg kissan Lauköyan kärjen läheltä. Oli katissa harvinaisen paljon menoahalua, ei halunnut sitten millään nostokoukun ulottuville. Uusi ennätys.
Skarvesteinin eteläpuolella tuli kesken kisaakalajahdin lahtivalas moikkaamaan meitä vajaan 30m päähän. Hieman oli upean näköistä.

Ai niin, meinasi unohtua, että eilen aamulla oli pojilla ollut kiinni turskapakalla joku aivan hirvittävä kala. Ei ollut noussut yhtään. Hiljaa oli siimaa hävinnyt kelalta, sitten paukahti vapa ja samaan vauhtiin katkesi siima.
Lisäksi jossain saaren pohjoispuolella kuulemma oli pallas yrittänyt jossain välissä yrittänyt pölliä pojilta turskan litkasta. Turre kokoa about kymmenen kiloa, pallas jotain parin sadan luokkaa...tämä siis joskus aiemmin, tarkka ajankohta on vähän epäselvä.
« Viimeksi muokattu: 04.06.12 - klo:21:10 kirjoittanut JSR »

Poissa Sampsa

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 92
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #3 : 05.06.12 - klo:13:55 »
Jotenkin hiljasta oli meilläkin, vaikkakin myös saatiin kontakti niihin pariin välineet rikkoneeseen kalaan.

Tuo valas käy kyllä pahasti kateeksi, pyöriäiset sentään kävivät meitäkin morjestamassa, mutta koko reissu
yritettiin olla silmä tarkkana valaan varalta. Ei vaan käynyt flaksi.

Jos saatte ison kampelan, jolla roikkuu se meidän royber suupielessä, niin tahtoisimme sen royberin takasin.
Juurikin sillä kyseisellä yksilöllä saatiin kuitenkin 6 pallasta ja seitsemännen mukaanhan se sitten jäi..

Kovasti toivon täällä, että saatte edes yhden niistä hirmuista pois sieltä vaanimasta!

Vielä kun kerrot, että mikä mahtoi olla tuo kyseinen turskapaikka, jossa iski.

Varmaan siellä Arnöyan pohjoispuolella tuokin, siellä on tuntunut tapahtuvan paljon noita ison kalan kontakteja
jo yksin meidänkin porukalle.
Ku kaikki muutkin aina saa..

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #4 : 05.06.12 - klo:16:36 »
Paikka jossa iso kala oli kiinni, on kartassa merkitty nimellä Alketindskallen. Skarvesteinista koilliseen ja Arnöybåenista itään. Ja se turskaa hamunnut jätti oli kuulemma jossain Arnöybåenin alueella. Kai...

Tänään aamulla kävin yksin varsin navakassa tuulessa härnäämässä pallasta majakan pohjoispuolella, ja kolmessa vartissa kolme tapahtumaa. Ensin alamittainen seurasi jigiä veneen vierelle saakka, mutta ei se liki 400g jigi mahdu suuhun millään, jos kalalla on kokoa about 3 kiloa...seuraavaksi syöttiseistä ei hirvittävästi jäänyt jäljelle, kun joku kävi raapaisemassa siitä oman osansa, tarttumatta kuitenkaan kiinni.
Kolmas oli sitten jotain aivan järkyttävää. Aluksi savumuikun väristä kinetikin jigiä maisteli joku pienemmän oloinen kala, turskaksi oletin. Repäisin yhteen tärppiin vastaiskun tasan niin kovaa kuin käsistä irti lähti, mutta eipä halunnut jigi lähteä nousemaan senttiäkään ylemmäksi.
Sitten se repäisi ne muutamat metrit siimaa ulos ja painui pohjalle, eikä suostunut nousemaan senttiäkään. Sitten se vain irtosi. Onneksi tuuli niin pirusti, että tuskan huuto hävisi tuuleen. Ihan lievesti sanottuna on kädet tärissyt aamu kuudesta saakka... >:( no, varmaan ihan hyvä että ei pysynyt, olisi varmaan ollut mielenkiintoista yrittää siinä tuulessa yksin koukata miehen kokoinen pallas kyytiin  ;D

Yöllä oli taasen ollut hiljaista turskarintamalla. Äsken pojat soitteli, että reissun kolmas mitan täyttävä pallas on kyydissä, mutta ei silläkään kokoa ole kuulemma kuin juuri sallitun yli. Pinkkimahainen 24cm kariko on kelvannut vaihteeksi. Tällä kertaa tosin vaapun uintilevy otti kipeää paltaan riehuessa veneessä, ja nyt pitäisi jostain saada pikaliimaa, jotta ottiviehe saadaan taas toimintakuntoon.

Poissa Sampsa

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 92
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #5 : 05.06.12 - klo:16:52 »
Haha! Ihan muutamaan otteeseen kirottiin mekin, kun pikaliima unohtui kotio! Pitäisi kyllä aina muistaa ottaa matkaan.

Näemmä sei toi tullessaan muutakin liikettä. Kun nyt vaan saisitte niitä isojakin ylös sieltä.
Tulee kädet kipeeksi ensi vuonna, jos kaiken säästätte meille! ;D

Toi pinkki väri täytyy muistaa, pinkki royber ja pinkki karikko ovat molemmat kelvanneet siis tänä keväänä hyvin..
Meillähän puri pallas oranssiin karikkoon.

Hyvä, että olette saaneet tuloksia noilla giant jigheadeilla, itse menetin uskon niihin aivan täysin, mutta
eipä tainnut tuota savumuikku -väriä tulla liotettua sitten tarpeeksi. Ehkäpä ensi kerralla sitten taas.
Jos jaksaisi uskoa vähän paremmin, kun tietää että "tutut" ovat niillä tuloksia saaneet.

Me ei päästy täkyhommiin lainkaan, kun sei saapui tosiaan vasta silloin perjantai iltana. Harmillista, mutta
ehkäpä sitäkin sitten ensikerralla..

Tuolla Alketindenillä käytiin mekin pyörähtämässä, kun keli parani, mutta 3h aikana muutama pikku turska ei juuri rohkaissut
touhuamaan siellä sen enempiä, kun oli muutenkin jo tehokas kalastusaika vähissä..

Perskeles, kun jäikin kova polte.. Tarvitsee varmaan vakavasti miettiä sitä syksyn uusintareissua..
Ku kaikki muutkin aina saa..

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #6 : 06.06.12 - klo:18:41 »
Hieman muuttui keli tänään. Lämpötila putosi eilisestä enemmän kuin alle puoleen ja tuulee ihan riittävästi, ettei porukka viihdy vesillä.
Yön tunteina lähdettiin vesille. Ensin pallasjigillä (Red Ed) 4,5kg kissa kyytiin. Sitten Skarvesteinissa törmättiin viimeinkin isompaan seitiin.
Jokaiselle veneessä suurin sei ylitti 5kg rajan, suurimmaksi punnittiin 8,2kg. Ihan järkyttävä syönti ei ollut, mutta 7kpl yli 5kg kaloja, sekä kasa 2,5-4,5kg. Nyt on filettä kotiinvietäväksi.
Syvästä sai onkia, 95-105m vedestä, ja aivan pohjalta. Yli 20m pohjan yläpuolelta ei juuri tapahtumia tullut. Ei tosin liene yllätys, että kun ongitaan pohjalta, niin turskia saa irrotella koukuista vähän väliä. Kun vinssasin päivän suurinta seitä ylös, niin samassa paketissa nousi myös kaksi 4-5kg turskaa...hieman painoi  ;D

Pojat sai iltapäivän sessiolla pallasjigillä 3,5kg kissan ja pari 7kg turskaa. Saas nähdä kuinka viimeisten päivien kanssa käy, kun ennuste kelien puolesta ei kovin kummoinen ole.

Poissa JSR

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: CCC 2-9.6
« Vastaus #7 : 08.06.12 - klo:23:22 »
No niin, alkaa reissu olla ohi. Kalastukset on kalastettu, ja vietetään viimeistä iltaa Camp 2:ssa. Puolet porukasta vielä saunassa.
Viime yönä Antti ja Mika kävi taas vuonon keskellä pakoilla, ja tuloksena 12 ja 13kg turskat, muutama pienempi sekä Skarvesteinista jokusia seitejä max. 4,5kg.

Omalla porukalla aamulla vähän vaikeaa, kun tuuli niin pirusti, mutta pääsimme lopulta kalojenkin kimppuun. Ei mitään mainittavaa, suurin sei tasan 5kg ja turska jäi 7kg kantturoille. Pari parempaa kävi siimassa, mutta näytille eivät suostuneet.
Pallasta jigatessa nousi oranssin kineticin perässä veneen vierelle ~metrinen lätty, mutta ei tuo pahus halunnut ottaa kiinni.
Niin, jos jotain kiinnostaa koljien lahtaaminen, niin Skarvesteinista niitä löytyy tasan niin paljon kuin sielu sietää. Olisiko niitä saatu satakunta kiloa, suurimmat likemmäs 4kg.

Summa summarum...ihan OK viikko taas takana. Vaikka mitään jättejä emme saaneet, niin pakko olla ihan tyytyväinen viikon saldoon. Mainittavimpina saaliinamme 15,5kg turska, 8,2kg sei, 4,9kg kissakala, 3 nippa nappa mitallista pallasta sekä pari nättiä puna-ahventa, jotka maistui savustettuna varsin mainiolle. Jokaista odottaa pakastimessa mukava kasa filette. On vähän kaikkea, turskaa, seitä, pallasta, kissaa, eli ei siis valittamista.
Hieman jäi kaivelemaan edelleen puuttuva henkilökohtainen pallas, sekä isomman turskan vähyys (kympin raja itsellä jäi pilkin painon päähän). Sein kalastus oli ihan hyvää, jopa loistavaa siihen verrattuna mitä olemme aiemmin kokeneet. Oma ennätys tuli nostettua about viisinkertaiseksi ;)

Mukana olleet kolme noviisia olivat viikkoon aika tyytyväisiä. Porukkamme pappa, Heikki oli kyllä varsinainen velho. Yleensä ehti nostamaan puoli tusinaa kalaa ennenkuin muilla oli mitään, sai jigillä hienon paltaan, pari kissakaa ja useita yli 5kg seitejä.
Samoin velihentovalkoiset, eli Markkasen ensihoitajaveljekset tuntuvat olevan viikkoon varsin tyytyväisiä, vaikka molemmat teloivat takapuolensa viimeisten päivien aikana. Toisen kankku tutustui rajun vastaaallon aiheuttaman ilmalennon seurauksena veneen pohjaan, toisen saunan kiukaaseen...no, pikku vaivoja, joista toipuu.
Mika nyt perinteisesti vei kisan suurimmasta kalasta, tällä kertaa jopa kolmoisvoiton arvoisesti, viime vuoden tuplavoiton jatkoksi. No, ensi vuonna ei sitten onnistu enää...

Mutta, JSR & cumppanit päättää tällä erää, CCC 2012 on nähty. Palataan asiaan 2013.
-Jussi Rahkonen-