Kirjoittaja Aihe: Accurate saapui taloon.  (Luettu 4567 kertaa)

Poissa Sami75

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 20
Accurate saapui taloon.
« : 29.05.12 - klo:00:05 »
Etsiessäni toista kelaa Tekotan rinnalle (600LC) valinta päätyi Accurateen BX2-600N. Tuli ostettua sika säkissä, kun noita ei Suomessa liiemmin hiplailemaan pääse. No, reilun viikon hiplailun jälkeen ei tämä sika ole kaduttanut. Tai pikku possuhan tuo lähinnä. Työn jälki on siistiä ja tukevan tuntuinen kaikin puolin.

Puolan molemmissa päissä on jarrulevyt ja jarrussa tuntuukin olevan tehoa melkoisesti. 30lb lupaavat maksimi tehoksi. Näppituntumalla jarru on todella tasainen, nykimisestä ei tietoakaan. Jarrun säätöaluetta pystyy muokkaamaan haluamakseen.
Välitykset ovat 5:1 ja 2.2:1 ja välityksen vaihto sujuu pienen harjoittelun jälkeen näppärästi. Nopeammalla välityksellä siimaa kelautuu 99 cm / kammenkierros ja hitaammalla reilu 45 cm

Siimanohjaimen puuttuminen saattaa aluksi tuntua oudolta, mutta malli on kapeapuolainen, joka varmasti auttaa siiman puolaamisessa. Samoin vipujarrun käyttö vaatii totuttelua.

Erityismaininnan ansaitsee kampi. Kerrankin kampi, jonka saa ottaa reilusti nyrkin sisään. Ei luulisi otteen lipsuvan kovemmassakaan kyydissä.

Kalassahan tuo vasta näyttää todelliset kykynsä, mutta odotukset ovat melkoisen korkealla. Onneksi perjantaina starttaa matka kohti Norjaa, niin pääsee kokeilemaan tositoimissa, toivottavasti myös jarrun tehoa :)

Poissa Kristian

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 258
  • PIRAYHAJ
Vs: Accurate saapui taloon.
« Vastaus #1 : 01.09.12 - klo:10:08 »
Tere,

Perkule ku siisti kela  :D miteen se ny toimi Norjassa, tuliko jarrulle kunnon hommia?
Mistäpäin muuten ostit kelan?

Poissa Sami75

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Accurate saapui taloon.
« Vastaus #2 : 03.09.12 - klo:00:10 »
Eipä päässyt jarru tosi testiin, mutta muuten kela toimi kyllä hyvin. Siima puolautui varsin nätisti, eikä siihen liiemmin tarvinnut kiinnittää huomiota. Myöskin vipujarrun kanssa pääsi nopeasti sinuiksi. Tekotassa olevaa laskuriakaan ei osannut liiemmin kaivata, kun siimana on viisi värinen StikeWire kymmenen metrin jaolla. Vaihteet toimivat mukavasti ja vaikkei pienemmälle välitykselle oikeaa käyttöä ollutkaan, niin tuntui kyllä, että vääntöä löytyy raskaampaankin vinssaamiseen.

Kestävyydestä ei tietenkään voi viikon käytön jälkeen sanoa mitään kovin syvällä rintaäänellä, mutta tuntuma oli kyllä sellainen, että pitkää ikää on lupa odotella. Ainakin, jos viitsii vähän huolta pitää reissun jälkeen. Mutta aika näyttää.

Jos jotain "negatiivista" täytyy sanoa, niin ehkä pykälää pienempikin olisi riittänyt. Tuo nielaisi n. 425m 0,41mm StrikeWireä ja lisääkin olisi vielä vähän mahtunut. 0,36mm oli suunnitteilla, mutta ei sillä hetkellä sitä saanut. Sitä olisi mennyt jo "riitävästi". No ikuisen optimistin ison kalan kelaksihan tuo tuli hommattua. Ja hyvin sillä viikon jaksoi veivata. Tuo kampi on todella hyvä käteen ja siitä saa kunnon otteen, mutta jos oikein nopeasti on tarve kelata, niin siihen se on hieman kömpelö. Ainakin nyrkkiotteella.

Hyvinkin tyytyväinen olen kyllä hankintaan, vaikka tämän kesän kokeilut jäivät sattuneista syistä tuohon yhteen viikkoon. Se tosi testirupeama alkaa näillä näkymin 1.4.2013, silloin katsotaan mikä peli tuo todellisuudessa on. :D

Hankinta paikaksi valikoitui hieman yllättäen Norja. Poissa Kristian

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 258
  • PIRAYHAJ
Vs: Accurate saapui taloon.
« Vastaus #3 : 04.09.12 - klo:08:35 »
Oho melkoinen määrä siimaa kyllä  :D
Mä olen tsiikaillu tota BX400X ja BX500XN keloja, niissä riittää kyl siimakapasiteetti hyvin mulle.
Kalastan 90% 15-50metrin välissä (BX500XN:ään mahtuu 410m/0,31mm ja BX400X:ään mahtuu 450m/0,31mm).
Ajattelin et onko näis 400, 500 ja 600 malleissa mitä eroja ja varsinkin jarru koossa?

Tällä hetkellä kalastan Avet MXJ ja JX keloilla ja niissä on noin 300m/strike wire 0,36 multi coloria.

Poissa Sami75

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Accurate saapui taloon.
« Vastaus #4 : 05.09.12 - klo:01:10 »
Kaikille (400, 500 ja 600) lupaavat 30lb jarrutehoa. Levyjen koosta en osaa sanoa, kelojen korkeudet ovat 60mm, 69mm ja 80mm. En tiedä muuttuuko levyjen koko samassa suhteessa. Kelojen painoissakaan ei eroa ole (BX400X~BX500N), ulkoisissa mitoissa hieman. Vaikea valinta, googlella löytyy rinta rinnan kuvia, mistä voi noita mittasuhteita tutkailla. Olisi niin mukava päästä käpistelemään kunnolla ennen ostoa, mutta ei täällä vaan onnistu.

500N varmaan olisi passeli yleiskela ja 400:llakin pärjäisi mainiosti. Per Jonasson muistaakseni sivuillaan mainitsi 400N:n suosikikseen. Tuo 400:n on aika kompaktin näköinen paketti, veivi siinäkin on kuitenkin kunnon kokoinen. Tuo saattaisi olla valinta, jos tuon 600:sen rinnalle joskus toista miettisi. Onneksi on tuo Tekota toisena kelana, niin hillitsee vähän hankinta intoa  ::) .

Aveteista ei ole kalastuskokemusta ole, mutta mitä kaverin kelaa hiplaillut (olikohan MXJ 5.8 ), niin varsin pätevän tuntuinen peli sekin.