Kirjoittaja Aihe: Uusi kalastustapa lisääntyy kaupungeissa  (Luettu 1877 kertaa)

Poissa Sepi-?

  • Yleisvalvoja
  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 299
  • Onkivamies
Uusi kalastustapa lisääntyy kaupungeissa
« : 01.04.12 - klo:12:17 »
Viemärikalastusta Stadissa

Kuulostaa vitsiltä, mutta uusi tyyli on saanut pääkaupunkiseudulla hurjasti kannattajia ja on leviämässä muihinkin rannikkokaupunkeihin. Pikkupojat sen luultavasti ennakkoluulottomina aloittivat, vaikka nyt suurin harrastajajoukko lienee eäkeläiset ja uusimpana ryhmänä itänaapurit, jotka kalastavat mielellään suoraan autosta käsin ja saaliit voivat olla yllättävän suuriakin. Rtkl:n tutkijat ovat tietoisia tästä, mutta eivät osaa toistaiseksi sanoa aiheesta juuri mitään, luvaten kuitenkin tutustua siihen, sekä samalla saaliskalojen terveysvaikutuksiin.

Mistään paskaviemäreistä ei tietenkään ole kyse, vaan puhtaista hulevesistä, jotka johdetaan suoraan mereen, tai jokiin. Sadevesien mukana huuhtoutuu lukematon määrä kaloille sopivia ravinteita, kuten kastematoja joita pisimmälle uskaltautuvat saavat luonnollisesti eniten, siksi kaloja onkin mahdollista saada jopa laitakaupungista saakka.
Suuressa maailmassa kalastustapaa pidetään aivan luonnollisena nykyisin, vaikka meillä se onkin uutta.
http://www.youtube.com/watch?v=9SpZDpfuRHM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UziZ6t5_8PA


Puhtaanapitovirasto haluaisi kieltää viemärikalastuksen, koska varsinkin turistit jättävät kaivojen kannet lähtiessään auki, joka aiheuttaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille vaaranpaikan. Muistetaan siis laittaa kannet takaisin paikoilleen.

1.4. 2012
« Viimeksi muokattu: 02.04.12 - klo:21:05 kirjoittanut Sepi-? »