Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Etelä-Norjan kalastuksesta?  (Luettu 3163 kertaa)

Poissa Tarvo

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 18
Kokemuksia Etelä-Norjan kalastuksesta?
« : 03.01.12 - klo:18:51 »
Morro

Vuosi kun vaihtui niin reissun varaus kävi ajankohtaiseksi ja suunnaksi haaveillaan etelää, jonnekin Bergenin ja Kristiansandin välille. Tarkoitus on bongata lisää lajeja monen pohjoisen reissun jälkeen. Ilmeisesti ainakin huulikaloja ja louhikalaa voi tuolta saada. Onko kellään kokemuksia tai muuten neuvoja mitä ja mistä kannattaa kalastaa?

Loppahuulikalojen lisäksi kiinnostaa erityisesti kampelat, että jos on tietoa piikkikampelan tai kielikampelan pyynnistä ja paikoista niin älä toki panttaa.

Onko veneen viennistä laivalla yli kokemusta, taitaa olla kallista puuhaa?
Early to bed, early to rise, fish like hell and tell no lies!

Poissa TPJ

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 286
Vs: Kokemuksia Etelä-Norjan kalastuksesta?
« Vastaus #1 : 04.01.12 - klo:10:50 »
Eipä ole itsellä kokemusta tuosta. Tutun tuttu on joskus vienyt laivalla ruotsiin veneen ja muistelisin että ei pahan kallis ollut. Pitää kysellä paremmin kun näkee.

Menee vähän ohi aiheen mutta tuohon matkusteluun vielä että itse suunnittelin joskus Norjan reissua siten että tästä oltaisiin ajeltu omalla autolla Vaasaan ja sieltä lautalla Ruotsiin josta lyhintä reittiä Länsi-Norjaan. Homma kariutui siihen että 4 hengen lauttamaksu Vaasasta Ruotsiin meno-paluuna oli törkeän hintainen. Sillä hinnalla olisi tehnyt meidän diesel autolla lähes 3 Norjan reissua Satakunnasta jonnekkinpäin pohjoiseen.  ;D Samoin kyseltiin junalippuja Tampere-Kolari välillä niin että oltaisiin oltu yksi yö junassa makuuhytissä ja oma auto oisi ollut mukana josta sitten aamusella virkeänä ajamaan kohti pohjoista jäämerta mutta tämäkin kariutui järjettömiin hintoihin. Laskeskeltiin että Kittilään olisi päässyt lentokoneella halvemmalla, toki silloin ei olisi ollut autoa tai sopivaa määärää kalastusvälineitä. Näin siis jokunen vuosi sitten.

Viime vuosina kun Suomessa on vouhotettu että pitäisi julkisilla liikkua enempi tai jatkuvasti niin se kannattaa suosiolla unohtaa koska se ollaan tehty täysin järjettömäksi ainakin pidempi matkalaisille ja pirusti kalliimmaksi. Ennemmin sitä menee itse omalla autolla ja yöpyy vaikka kerran matkalla motellissa jos on tarves.

Tuolla Norwegian lentokoneella pääsisi ilmeisesti aika edukkaasti ja nopeasti jonnekkin pohjois- Norjan suuntaan mutta siinäkin tulee vapojen ja muiden kuskaus kaiketi ongelmaksi, varsinkin kun haluaa kalastaa omilla eikä vuokrata välineitä.

Poissa jester burk II

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 111
Vs: Kokemuksia Etelä-Norjan kalastuksesta?
« Vastaus #2 : 04.01.12 - klo:22:29 »
Kävimme syyskuussa mrs Burkin kanssa Romsdalsfjordenin vesillä kahdeksan päivän reissulla. Meillä oli oma trailerivene mukana, oma vene kun on mielestäni parempi kuin vuokravene.  Liput edestakaisin Turusta Tukholmaan maksoivat muistaakseni hieman alle 400e. Tarkoituksena oli bongata lajeja, mikä onnistuikin suht hyvin. Saimme muunmuuassa Rengas- ja Pikkuhaita, Lasikampeloita, Piikkimakrilleja ja Sini- ja Viherhuulikaloja ym. Yhteensä 17 lajia, enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia jos vain aika olisi riittänyt. Kampelansukuisia ongimme n 15m-50m syvyydestä, Huulikalat tulivat ihan rannasta alle 10m vedestä. Täytyy mainita että Romsdalsfjorden on syvä vuono, súurelta osin yli 350m syvä ja jyrkkärantainen. Hait saimme 150-300m syvyydestä. Kampeloille makrillinsuikale/ katkaravunpala oli paras syötti. Haille Makrillinpala maistui parhaiten. Huulikaloja kiinnosti eniten katkaravunpalat. Täältä löytyy vinkkejä Kampeloiden ym kalastukseen: www.nordnatur.se klikkaa kohdasta fisketips.
« Viimeksi muokattu: 04.01.12 - klo:22:35 kirjoittanut jester burk II »

Poissa sepaonu

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 214
  • http://www.sepikoda.ee
Vs: Kokemuksia Etelä-Norjan kalastuksesta?
« Vastaus #3 : 05.01.12 - klo:09:07 »
2010 syksylla olin etelässa, rannalta heittelin jigeja ja ongin
huonot kalastuspäivat on AINA paremmat, kui hyvat työpäivat