Kirjoittaja Aihe: PohjoisNorjan heittopaikat  (Luettu 5982 kertaa)

Poissa pilikkijä

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 5
PohjoisNorjan heittopaikat
« : 23.07.11 - klo:12:29 »
Tarvisi tietoa Utsjoen tai Näätämön kautta löytyvistä rannaltaheittopaikoista joista voisi jotain eväkkäitä saadakkin :)

Poissa JSR

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
Vs: PohjoisNorjan heittopaikat
« Vastaus #1 : 23.07.11 - klo:21:29 »
Utsjoelta (Nuorgam) yli mentäessä Varanginvuonon pohjoisrannalla on hyviä heittopaikkoja vähän väliä. Ehkä se tunnetuin (ja ruuhkaisin) löytyy Mårtensnesin muinaismuistomerkin luota (n.25km vuonon pohjukasta Vardön suuntaan), tunnetaan myös Lintukalliona. Äkkisyvä ranta, josta saa yleensä aina kalaa. Runsaastikin.
Parhaillaan kaloja saa muutaman metrin heitoilla, kun kalat ovat aivan äkkijyrkän rantavallin vieressä.

Nyrkkisääntö lienee kai noille rantapaikoille se, että mitä nopeammin ranta syvenee, sen paremmin kalaa saa.
Hyviä paikkoja Varangilta löytyy mm. satamien aallonmurtajilta. Vadsöstä saatiin viime kesänä juhannuksen aikaan pullee ja vihaista seitiä paikalliselta aallonmurtajalta todella hyvin.

Varangin etelärannaltakin saatiin hyvin ruokailukokoista seitiä ihan siten, että auto parkkiin, kun vastaan tuli sopivan syvännäköistä rantaa ja mentiin kokeilemaan.

Näätämön suunnalta en paikkoja tunne, mutta Neideniltä pohjoiseen ajettaessa Vaggen kohdalta saavat kuulemma paikoitellen hyvin kalaa.
Mutta kyllä esim. Neiden vuonosta varmaan löytyy hyviä rantapaikkoja (ainakin siellä on hyvä rapu apaja... ::))

Koska rantakalat ei mitään jättejä ole juuri koskaan, vaan perus 0,5-5kg, niin niitä saa hyvin laajoilta alueilta, eli ei välttämättä tarvitse hakeutua johonkin tiettyyn paikkaan, vaan kalaa saa "melkein mistä vain". Rohkeasti kokeilemalla löytyy paikat helposti. Yleensä alle 1/2 tuntia paikassa kertoo onko siellä kalaa vai. Jos ei, niin autolla eteenpäin, ja katselemaan seuraavaa syvää rantaa.

Poissa raven

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 42
Vs: PohjoisNorjan heittopaikat
« Vastaus #2 : 24.07.11 - klo:06:22 »
n 20km ennen hammerfestia löytyypi kvalsundet niminen paikka jonka sillan molemmista päistä tulee hyvin kalaa,samaten kun lähtee ajamaan sillan alta menevää tietä (umpitie)niin melko perältä n 10-15km sillasta on semmoinen pieni pystykallio josta olen saanut hyvin kalaa.toki sen tien varrelta kannattaa kokeilla monesta kohti.
no nyt nykäs....