Kirjoittaja Aihe: Ceviche  (Luettu 7267 kertaa)

Mkiko

  • Vieras
Ceviche
« : 14.08.11 - klo:23:44 »
Tähän käy miltei mikä tahansa :D turskamadoton :D Norjasta nostettu kala, mutta kampelat ovat osoittautuneet tähän astisista kaloista parhaiksi, mutta pallaksella ei olla vielä päästy testaamaan.

Ainekset ja valmistaminen:
- Tuoretta raakaa kalaa haluamasi määrä ohuiksi siivuiksi leikattuina.
- Sitruunaa
- Lime-sitruunaa
- Chilipaprikaa
- Hienoa suolaa
- Vettä

1. Laita kalasiivut minigrippussiin tai muoviseen astiaan
2. Purista sitruunan ja limen mehua kalan siivujen päälle siten, että yksi sitruuna ja yksi lime / 250g kalaa.
3. Pilko chilipaprika haluamasi määrä riippuen tietysti chilin voimakkuudesta niin pieneksi kuin mahdollista ja sekoita kalojen joukkoon.
4. Lisää hienoa suolaa makusi mukaan ja lisää sekaan vettä niin, että neste peittää kalasiivut. Sekoita kaikki kevyesti.
5. Laita valmistumaan jääkaappia vastaaviin olosuhteisiin 1-24h ajaksi. Kalat voivat lillua liemessä pitkäänkin eikä kaikkea tarvitse syödä samalla kertaa.
6. Syö sellaisenaan tai laita leivän päälle.

Poissa jpsuominen

  • Yleisvalvoja
  • Merikalastuksen osaaja
  • *
  • Viestejä: 423
Vs: Ceviche
« Vastaus #1 : 15.08.11 - klo:01:20 »
Ceviche tehdään perinteisesti kai jostain valkoisesta kiinteälihaisesta kalasta, joten pallas olisi varmaan erittäin hyvä kandidaatti sille. Ja mikä ettei myös puna-ahven. Pitääkin koittaa, kun kumpaakin nyt kerrankin taas on pakastin pullollaan... :)

Kissakala ja krotti voisi myös olla hyviä vaihtoehtoja. Turskan laittaisin ehkä jollain muulla tavalla, ja sei on edelleen parasta kalapuikkoina jonkun muun lautasella... ;)