Kirjoittaja Aihe: Havnnes 6-11.6.2011  (Luettu 3119 kertaa)

Poissa KalMa

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 6
Havnnes 6-11.6.2011
« : 22.06.11 - klo:17:15 »
Ensimmäinen pidempi merikalastussessio on takana. Lähtökohtana reissulle oli, että pallasta ja kissaa olisi mukava saada, mutta kunhan kalaan pääsee niin sekin riittää. Majoituksen ja veneen kanssa oli aluksi ongelmia, johtuen lyhyestä varoitusajasta. Lopulta vapaa mökki ja vene löytyivät Lyngenin Havnnesista http://www.giaever.net/ Paikka osoittautui oikein mukavaksi, vaikka vertailupohja onkin nyt olematon. Huoneistot ovat remontoituja ja erittäin hyvin varusteltuja, isäntäväki on enemmän kuin ystävällistä. Samassa kompleksissa palvelee myös posti, sekä pieni kauppa, josta päivittäistavarahankinnat on helppo tehdä, samoin pikku täydennykset pilkkeihin, koukkuihin tms. Pääasiassa paikassa kalastetaan ja käsitellään turskaa, kuten nettisivut osoittavat. Kesäkautena jolloin vapaa-ajankalastajat saapuvat, turskasesonki on kuitenkin jäissä ja kaikki kalankäsittelyfasiliteetit ovat asiakkaiden käytössä, perkaus, varusteiden kuivatus jne. hoituu erittäin helposti ja tilaa on, pakastimeenkin voi ajaa vaikka pakettiautolla hakemaan sen ISON kotiin lähtiessä.
Lautta-aikataulut saarelle löytyvät täältä http://ruteinfo.thn.no/no/default.aspx?rnr=104 ja esim. neljä henkilöä henkilöautolla kustansi 127 kruunua suuntaansa.

Sitten se itse pääaihe. Eli omistajat neuvovat auliisti kalapaikkoja ja välittävät tuoreimpia saalistietoja edellisiltä asiakkailta seuraaville. Sisäänkirjoittautuessa saa itseasiassa valmiin kartan johon on useita ottipaikkoja merkattu. Omalla kalastuskeikallamme emme pallasta kohdanneet, mutta eräs ryhmä paikalle toi kuitenkin noin 16 kilon lapun ja aivan meidän saapumisen aikoihin oli narrattu reilu kakskymppinen, eli pallastakin aivan lähivesistä löytyy. Itse saimme pohjaonginnalla pääasiassa kissakalaa, molvaa, keilaa ja turskaa. Suurin turska painoi 15,8 kg ja suurin kissa 4 kg. Veneet paikan päällä ovat varustettu kaiulla ja kartalla, joten niiden ja paperisen kalakartan avulla kyllä ottipaikat löytyvät.

Poissa Dartsmaster

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Havnnes 6-11.6.2011
« Vastaus #1 : 29.06.11 - klo:22:29 »
Moi! Vkon päästä ollaan jo apajilla  ;D Mistä saitte kissaa? Pakko kysyä, kun ko kala saamatta. Ottipeli jo väkätty hehe... Kylmiä kelejä vissiin tulossa, mutta eip haittaa. Puoli vuotta odotettu. Onko tullu muuta mainitsemisen arvoista mieleen? Olen kans ollu pari kertaa yhteydessä paikan emäntään Facebookin kautta. Vaikuttaa, kuten sanoit, hyvältä tyypiltä. ps. laitan tarinaa, kunhan palaan. t:tikkapoika

Poissa KalMa

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 6
Vs: Havnnes 6-11.6.2011
« Vastaus #2 : 30.06.11 - klo:10:04 »
Kissaa tuli oikeestaan kolmesta eri paikasta, mutta neuvon sen parhaimman ja varmimman. Eli paikka oli djupvikin puolella, noin 20 min. ajomatkan päässä Havnnesista. Djupvikin kalasataman ja Spåkenesin kärjen välistä, ehkä suunnilleen puolivälistä kissoja tuli tasaiseen tahtiin, mutta kaikki kissat tuli 35-45m syvyydestä, simpukat, merisiilit yms. taisivat majailla tuolla kohtaa tuossa syvyydessä. Eli sitä syvyyskäyrää sahattiin sitten koko ajan ja jokaisella "laskulla" ainakin joku mouree kävi rouhaisemassa syöttiä, usein tuli ylöskin asti. Erityisen suuriahan ne kissat eivät olleet, mutta ihan ok kokoa kuitenkin.

Ja jos lisää vinkkejä kaipaat, laita yv:tä niin nähdään vaikka Kilpisjärvellä ja rupatellaan lisää, olen kesän töissä täällä.

Poissa Dartsmaster

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Havnnes 6-11.6.2011
« Vastaus #3 : 30.06.11 - klo:20:21 »
Moi! On niin kiire ohi, että ehdi pysäämään. Kiitos kutsusta! Tullaan ensi Hki-Oulu (ollaan siellä pari yötä frendillä) ja ke aamu noin klo 3 jatketaan pelipaikalle, jotta oltas klo 12-14 lauttarannassa. Kiitos vinkeistä. Olen tarpeen mukaan yhteydessä. D-M

Poissa Dartsmaster

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Havnnes 6-11.6.2011
« Vastaus #4 : 30.06.11 - klo:21:25 »
Vielä pakko kysyä..Mistä päin iso(a) turska(a)? Kävittekö Djupvikin eteläpuolella olevilla matalilla? Siinä on mielenkiintosen näköisiä patteja :) Entäs saaren länsi puol Brottenin (Uloyan saaren puolen välin kohd vas puolella) matalan kulmilla? Mites puna-ahvenet, näkyikö?

Poissa KalMa

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 6
Vs: Havnnes 6-11.6.2011
« Vastaus #5 : 01.07.11 - klo:20:28 »
Isoimmat turskat tuli Spåkenesin kärjestä katsottuna Lyngenvuonon toiselta reunaa, majapaikan kalakartassa on kyseinen paikka merkattu. Noilla matalikoilla ei käyty, mukavan näköisiä ainakin kartalla. Kierreltiin Uloyaa pitkin ja poikin, lähinnä opiskeltiin, Brottenilla ei taidettu juurikaan pysähtyä. Puna-ahvenia ei löydetty, tosin ei syvältä koitettukaan, niitäkin kalakarttaan on merkitty useampiin paikkoihin, että kyllä mahdollisesti löytyy.
Ei muuta kuin kireitä siimoja ja onnistunutta reissua!