Kirjoittaja Aihe: Lofoten 2012  (Luettu 4616 kertaa)

Poissa Kristian

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 258
  • PIRAYHAJ
Lofoten 2012
« : 20.06.11 - klo:12:51 »
Moi kaikille,

Onko joku käynny kalastamassa tuolla Ballstadin ja Å i Lofotenin seuduilla?
Olis kiva tietää vähä veneistä, asumisesta ja kalansaannista näillä alueilla.
Vaeröy ei ole niin pitkän matkan päässä( noin 13mm) tuolta Å i Lofotenin tienoilta eli kalastus on varmaan ihan hyvä  :)

Mutta jos on tietoa niin laittakaa textiä tähän tai viestiboxiin :)

Poissa Tajis

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 54
Vs: Lofoten 2012
« Vastaus #1 : 20.06.11 - klo:19:24 »
Moro!

Ballstadissa olen käynyt kahdesti. Krammervika Rörbuer on tosi miellyttävä paikka, josta löytyy huippu veneet (Arvor), ravintola ja hyvät majoitukset "kalastajamökeissä". Paikasta kertoo jotakin sekin, että koska tulimme kipeäksi reissussa ja veneen pyyhkijänsulka ei toiminut saimme veneen neljäksi päiväksi puoleen hintaan vaikka kalastimme joka päivä.

 Eka reissu juhannuksena 4 vuotta sitten oli kalamäärältään hyvä, joskin kalat olivat pieniä verrattuna esim. Vaeröyn saareen. Isoimmat kalat oli silloin 7 kg seit ja 5-6 kg turskat. Pallaksen vaara on suhteellisen pieni mutta paikan vieressä on kovavirtainen salmi jossa on hiekkapohja ja paljon kalaa, joten pallastakin varmaan alueella liikkuu.

Toinen reissu ajoittui huhtikuun loppuun pari vuotta sitten ja kalat ei olleet vielä saapuneet alueelle ja niin ollen saalis jäi aika huonoksi. Saimme vain turskia (1 - 7 kg).

Paikan kotisivut löytyy täältä http://www.kremmervika.no/en/fishing-holiday.html

Poissa kalapuikko

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Lofoten 2012
« Vastaus #2 : 22.06.11 - klo:12:04 »
Tervepä Kristian,

Kävimmepä Å:ssa vko:lla 21. Kylän palvelut (ravintola, kauppa, leipomo) uinuivat vielä talviunessa ja kuulemma pidetään auki kesäsesonkina. Kauppoja löytyi muutaman km:n päästä sitten useampikin. Kiva pikku kylä (arvatenkin kesällä melkoinen turistirysä), jossa ymmärtääkseni pari rorbun ja veneiden tarjoajaa, joista käytimme tätä www.lofotenferie.com/index.php/en.html. Isännällä oli palveluasenne jäänyt jonnekin matkan varrelle, mutta se ei haitannut koska rorbut ja veneet olivat erittäinkin passeleita (meillä Quiksilver 620, tarjolla myös Arvoreita). Noilla parilla yrittäjällä rorbuita ja veneitä oli tarjolla ainakin 20-30. Kuivakalan tuoksu meinasi saada aluksi hunajamarinoituun broilerimössöön tottuneet suomipojat palaamaan välittömästi lähtöpisteeseen, mutta kaikkeen näköjään tottuu.

Kalapaikoistakaan isäntä ei juuri tiennyt, mutta viikossa löysimme mm. nämä hotspotit: Moskenstraumenin Sörfallet ja Svarvskallen sekä Nappstraumenin Revlan. Moskenstraumeniin (maailman suurimpia vuorovesivirtoja) n. 30 min. Å:sta ja Nappstraumeniin n. 1 h Å:sta. Moskenstraumenissa ajokeli oli välillä todella hurja. Sörfalletista saimme mm. pari 17 kg turskaa ja 5, 8 ja 13 kg pallit. Lisäksi pari isompaa pallia oli liikaa meidän vehkeille. Svarvskallenista 5-10 kg turskaa sen mitä jaksoi nostaa. Moskenstraumenissa pelitti isot siniset kalajigit ja Kinetic Magic Minnow Pink lady / Bleeding pearl. Pilkeillä pienempää ja vetämällä ei mitään. Revlanissa saimme 5-10 kg seitä ja ainoastaan vetämällä. Revlanissa pelitti sininen Rapala X-Rap Magnum. Oli mukava saada jytkyjä seitä triplatärpeillä pattien päältä.

Avet MXJ 5.8 + Greys Siege 24 lbs. yhdistelmästä ei ole kuin hyvää sanottavaa viikon session perusteella. Ensi reissuun voisi yrittää vielä kaivella jostain GS 48 lbs. ihan vertailun vuoksi.