Välineet > Vavat

Millainen vapa rannalta kalastukseen...

(1/3) > >>

rantakalastaja:
... yhdyssana tiedän, mutta selvyyden vuoksi.

Elikkä onko jollain hyviä kokemuksia jostain merkistä, mallista.

Toki vieheen koko, paino, lento-ominaisuudet ym. vaikuttaa, mutta niistä voi myös kertoa kokemuksia.

Näin teoriassa pitkä se pitää olla. Mutta onko merkeissä eroa jotta saa lentämään kyllin pitkälle, ilman valtavaa rempomista.

(Hinta ei niin tärkeä, mutta mistä on saatavissa, on tärkeämpi)?

Tulevana kesänä pohjoisnorjaan taas, ja tälläkertaa myös kalastusvehkeet mukaan.

Neuvoja kiitos.

tonimv:
Aikasemmin oli hyrränkaverina 10 jalkainen Shimano Technium , mutta se meni kärestä poikki.  Nyt on 11 jalkainen Abu Conolon ja viehepaino on 250 grammaan asti. Se on ollu ihan toimiva peli. Tollasilla vavoilla heittoliike on todella rauhallinen , varsinkin jos pilkin painot alkaa olla yli sataa grammaa. Mutta pitkällä vavalla tietysti vavan käressä nopeuskin nousee melko kovaksi , joten kyllä sillä aika pitkiä heittoja saa aikaan.  Yleensä vispailen sellaisia 40-150 grammaisa pilkkejä.

Käytäkö hyrrää vai haspelia ?

jester burk II:
Periaatteessa kolme vapaa,  meritaimenvapa, ns haukivapa sekä lopuksi vielä raskaaseen kalastukseen joku 9´- 10´pitkä 100g+ painoille tarkoitettu vapa. Näillä pärjää kalalajien/olosuhteiden mukaan.

rantakalastaja:
Haspelia.
Nykyään isokokoisia, yksinkertaisia, halpoja.  Pääasiassa sisävesikalastuksessa tulee heiteltyä senverran köykäsiä vieheitä, että siimasotkuihin kyllästyneenä laitoin sen ainoan hyrrän, (Abu Garcia ambassadeur 5600 D5), kaappiin "naftaliiniin".   Vois olla käyttöä merikalastuksessa rannalta tai
veto-uistelussa.  Tai eihän tossa mun hyrrässä riittäis varmaan siima.? ?

Kuinka pitkälle pystyy parhaimmilla vavoilla heittämään tollasta 50- 100 grammasta viehettä?

Onko kukaan testaillu?

TPJ:
Oma mielipiteeni on että älä ainakaan alle 10 jalkaista vapaa osta ranta heittelyyn.
Itellä Shimanon beastmaster haspeli vapoja 11 jalkaisena toinen 50-100 grammaisille vieheille, toinen 20-50 grammaisille.
Kummatkin kestää helposti pienet suosituspainojen ylitykset ja toisaalta ei tuolla rannalta kovin paljon yli 100 grammaa painavaa tarvitse heitellä.
Järeämpää olen tuolla käytänyt rannalla, vapa on erittäin tunnokas ja kestävä jolla heittää pitkälle, painoa löytyy 314g. Hintakin on kohtalaisen edullinen vielä.
Kyllä tollanen viehe laadukkaalla vavalla kohtuu helposti luulisi lentävän sinne 100 metrin tienoolle jos uskaltaa vaan heittää.
Valitse haspeliin laadukas siima, Power pro, Dynepro advantage, Sufix, onhan noita. Haspelinkaan ei tarvitse hirveän iso olla 10000 on jo ehkä liiankin iso, riippuu ranteista ja habasta.. :D 4000 raskaimmilla vieheillä liian pieni.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta