Kirjoittaja Aihe: Avokela merikalastukseen  (Luettu 25406 kertaa)

Poissa Vesa H

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 60
Vs: Avokela merikalastukseen
« Vastaus #30 : 01.07.12 - klo:22:21 »
Noniin, kesän ensimmäinen norjan reissu takana...
Tuon 4m surffivavan kanssa tuo avokela toimi kyllä mainiosti. Ekoilla heitoilla vähän tuli solmua mutta tais olla vaan kierrettä siimassa... Aika järjettömiä pituuksia tolla kokoonpanolla pystyy kyllä heittämään vaikken mikään mestari olekaan. 170g turskapilkkiä pystyi heittelemään ihan mutkitta. Tuli siinä 300g jigiäkin heiteltyä mutta tuntui olevan jo vähän liikaa tuolle vavalle.
Luulisi että painonsa/kokonsa puolesta olisi raskas käyttää mutta toisaalta aika mukava kun vavan voi tukea jalkojen väliin ja selkä suorana kelailla. Toimii :) Ja pitkällä vavalla hyvä uittaa, saa tuotua nykäyksillä pintaa kohti ilman että olisi jatkuvasti kivissä.

Poissa Fathom

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 16
Vs: Avokela merikalastukseen
« Vastaus #31 : 14.05.15 - klo:19:35 »
Mulla on yhdeltä reissulta kokemuksia tuosta Okuma Salina 10000/3 kelasta ja kelaa voi estoitta kehua. Tässä kelassa on myös väärinpäinkelauksen mahdollisuus, mikä on erittäin tärkeä ominaisuus syvältä pilkittäessä. Ei muuta kuin kytkin toiseen asentoon ja pilkki jysähtää hetkessä pohjaan. Mulla on myös Penn Spinfisher 7500, missä tätä toimintoa ei ole ensinkään. Onko Shimano Stellassa tai Daiwan hyper keloissa tätä toimintoa?
 
Tykkäsin muutenkin käyttää avokelaa sillä ekana päivänä käyttämäni Penn Fathom 25 highspeed vaurioitti oikeaa kättäni viikoksi ja avokelaa kelailen vasemmalla.
Siimaa salina 10k otti 270m 0,40mm fireline braidia. Ja vielä yksi etu avokelan puolesta oli se, että kelan painopiste on vavan alapuolella niin eittämättä se säästää voimia muuhun kalastukseen. Hyvä ostos ja ulkomailta kelaa taitaa saada alle 200€. Kannattaa ottaa kela hitaammalla välityksellä sillä sekin on varsin nopea ja voimaa piisaa.