Ma olen kalastanut siella aluella 2003 vuodesta, jos pistaisin kaikki koordinaatit, mista on kala tulnut, sitten kartta olis täyna vain ottipisteita ja punavihrea. Kala on aina liikkella, vuodet ja viikot on erilaiset, hot spot, mista tuli pari viikoa hyvin kala voi olla munatpatanpiste pari viikoa. On viisampi oppia etsiman kala omalla kalastusviikolla. Periaatessa on kaikki matalikot ja niiden reunat ja oikea syvys rannasta lähtien ottipistet. Yhdella vuodella on rannassa hyva syvys 6-35m, toisella 25-50m, see selviä ensimmäisella parilla päivalla helposti. Ma aloitan aina kalan etsimistä niin matalasta, kuin mahdollinen, en tykka kelamisesta, matalasta saa hyvän taistelun kalan kanssa ja on mahdollinen c ja r kalastus.Voi myös selvia, että sisäsaaristossa ei oikein tapahdu mitän, sitten pidäs etsiä ulkomerelta. Jos sää on huono, niin yritäminen sisäsaaristossa on pakolinen, elika etsitan paikka, missa kannata olla ja odotellan milloin sää parane. Onko hyvä tai huono piste riipu myös tavoitesta, että mika laj ja mikä kalan koko on suosittu, mikä kalastustyyli on suosittu.
Joka tapauksessa ma itse tykkän, jos oman gps laitessa on jonkun verran pisteita mukana, edellisilta vuosilta ja ne, mikä on merkattu, että pidäs kokeilla, sitten tilanessa merellä, että mitä seuravaksi työnnat vain selausnappi, no sinne toisen pisten olis nyt noin 20min ajaminen venella, menemeko pojat? jne (venessa on paras olla 3 kalamiesta, aina saa päätetu jotain 33/66 % )
Hyvä niksi, jos kysessa on vuokravene, on katsoa edellisen käytajan viimeiset pistet plotterista, missa se on kalastanut(ylensa pistetaan piste plotterin, jos nouse jotain, mikä pääse kuvatavaksi), see on tuores info, muitakin pisteita voi selata plotterista, ylensä ei kukan poista niita sieltä. hyvä, jos saa myös puhua miesten kanssa, että missa tapahdui.
Ma olen kiertanut parikümmenta kerta Laukojjan ja kaks kerta Arnojjan, hyvät kalavedet jokaisen sään.