Kirjoittaja Aihe: Saltsraumen 15-20.8. 2010  (Luettu 1993 kertaa)

Poissa turskatti

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 33
Saltsraumen 15-20.8. 2010
« : 25.08.10 - klo:19:33 »
Matkan piti suuntautua Warangille, mutta koska sinne luvattiin kovia tuulia ja muutenkin huonoa keliä kääntyi automme nokka kohti Saltsraumenia. Paikan valinta onnistui säiden puolesta nappiin, sillä saimmekin kalastella aurinkoisessa ja lähes tyynessä kelissä.
Olimme liikkeellä matkailuautolla ja oma vene kulki trailerilla mukana. Majoituimme sillan pielessä olevalle fiske campille, joka olikin hyvä tukikohta kalastukseen. Sähköt, laituripaikka, vessa ym. käytettävissä.
Kalaa tuntui olevan paikalla runsaasti. Virta oli kalaa täynnä, lähinnä siis  alle kilon seitiä. Pyytöjen saaminen näiden kalamassojen alle oli vaikeaa, kun aina tahtoi joku sei ehtiä napata ennen kun sai ongen riittävän syvälle. Takiloilla onnistuimme uittamaan vaaput välillä parven alle ja sieltä tulikin jokunen nätimpi sei. Kuitenkin alle 5kg kaloja kaikki.
Ulompaa saimme reissun isoimman sein joka oli reilut seiskan kala. Samoilta seuduilta saimme vajaa 8kg turskan, joka oli isoin turskamme. Saimme myös runsaasti parin kilon koljia ja yhden 7,8kg merikrotin. Kaikki samoilta seuduilta virran suusta vasemmalle (sw).
Lisäksi onkiimme haksashti pari kissaa ja joitakin keiloja.
Fiske campin omistaja muuten kertoi paikalta saadun edellis viikolla reilun 15kg turskan ja 196kg pallaksen, eli isojakin kaloja siellä liikkuu.