Kirjoittaja Aihe: Leines rorbu  (Luettu 4153 kertaa)

Poissa AkiK

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 8
Leines rorbu
« : 05.08.10 - klo:17:27 »
Joo reissu on tosiaan heitetty ja paikka hyväksi havaittu, vaikka isoimmat möröt jäivät tällä kertaa mereen. Alue on melko suojainen, joten kalaan useimmiten pääsee. Tosin kova lännen/lounaan -puoleinen tuuli voi tehdä merelle lähdön mahdottomaksi, kuten meille kävi yhtenä päivänä. Niinäkin päivinä, jolloin Meisfjordenin ulkopuolelle ei ole asiaa, voi tässä kapeassa vuonossa yleensä kalastaa. Reissun isoin sei tuli Meisfjordenissa olevan saaren edestä (kaatosateessa) vetouistelemalla. Ja jos niin kurja tuuri käy, ettei merelle pääse, niin paikan isännältä Finn-Erikiltä voi kysyä vinkkiä meritaimenmestasta, jota voi kalastaa rannalta.

Muita hyviä ottipaikkoja olivat Ulvangsöyan kärki, joka sai kutsumanimen Tippi tällä reissulla. Sieltä tuli mukavasti makrillia ja turskaa n. 30-40m vesistä. Sandnessjoeniin menee laivareitti aivan Tipin edestä, joten isoja paatteja pitää vähän varoa. Eräs kovaa ohimennyt rahtialus teki varovaisen arvion mukaan kaksimetriset jyrkät peräaallot, joista suurella merimiestaidolla ja -tuurilla selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

Suuren Helgelandsbrua -sillan ympäristössä on paljon potentiaalisia ottipaikkoja. Kuten Mikko kirjoitti isohkoa seitä on ainakin saaren puoleisen pään penkassa. Viimeisenä päivänä löytyi hurjasti syövä makrilliparvi aivan siltapilarin vierestä. Sillasta itäkoilliseen alkaa pari kolme kilometriä pitkä matalikkoalue, jossa on kalaisan oloisia paikkoja älyttömästi. Ongelma on kalan löytäminen laajalta alueelta. Kaikua ja pintaan syöksyviä tiiroja pitää seurata silmä kovana. Tältä alueelta tuli suurin turska ja siellä Finn-Erik piti pitkäsiimaansa, jossa oli mm. tuo kolmekymppinen pallas. Naapurimökin saksalaisherra onki sieltä eräänä päivänä myös pari komeaa kissaa, joista isompi painoi 5kg. Me onnistuimme katit (ja paltaat) kiertämään...

Vene oli hyvä ja luotettava, tosin hieman bensasyöppö isohkosta 2t-koneesta johtuen. Karttaplotteria olisi joskus kaivannut, ei niinkään navigointiin kuin pienissä hotspoteissa pysymiseen. Mökin edellisestä asukkaasta johtunut hajuhaitta lieveni kummasti kylmäsavulohella  :) . Kaikenkaikkiaan lämpimästi suositeltava paikka!

Eli pistäkää nimi Leines Rorbuer korvan taakse, jos Helgelandin rannikko kiinnostaa.

Parit linkit vielä:

Paikan nettisivut
Merikortti

-Aki

Poissa AkiK

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 8
Vs: Leines rorbu
« Vastaus #1 : 05.08.10 - klo:17:29 »
Siis tuon edellisen viestin piti mennä Leirfjord -ketjun jatkoksi, mutta onnistuin jotenkin sössimään sen omaksi ketjuksi.