Kirjoittaja Aihe: KV huviveneenkuljettajankirja  (Luettu 11305 kertaa)

Poissa oikarinho

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 40
KV huviveneenkuljettajankirja
« : 21.03.18 - klo:18:15 »
Suoritin tuon Trafin tentin. Lueskelin kirjoja alkuun itsekseni ja tulin siihen tulokseen, että joko kurssikirjat eivät ole itseopiskelua varten tai minusta on tullut tyhmä. Niinpä ilmoittauduin verkkokurssille veneilykurssit.com sivustolla. Homma aukesi välittömästi, kun joku näytti tehtävät ja sen jälkeen opiskelua oli helppo jatkaa.

Opiskelin sekä saaristo- että rannikkolaivurikurssit ja voin kyllä suositella noita lämpimästi. Vetäjä oli asiantunteva ja sinun ei tarvitse olla joka tiistai ilta kello 18 jossain kansalaisopiston ovella vaan voit suorittaa oppitunnin juuri kun sinulle sopii. Innostuin hommasta niin että taisin käydä 3 viikossa molempien kurssien oppitunnit ja harjoitustehtävät läpi.

Trafin tentissä on neljä osiota: Merilaki ja muu lainsäädäntö (2 kysymystä), merimiestaito (5 kysymystä), merenkulun karttatehtävät (5 tehtävää) sekä sorto ja virta (2 tehtävää). Tentin pisteistä on saatava 60% jotta kokeen läpäisee, Naviliiton kokeissa vastaava luku on 50%. Trafin kokeessa haastetta lisää myös, se että joka osa-alueesta on saatava pisteitä, liiton kokeessa vastaavaa sääntöä ei käsittääkseni ole. Tentin hinta on 150€. Vanhoja kokeita ei ole mistään saatavilla, joten tenttiin meno oli hyppy tyhjyyteen, mutta kun harjoitellessa Navigaatioliiton sivuilta löytyvistä vanhoista kokeista alkoi tippua tasaisesti 25-30/30 pistettä niin mieli oli verrattain luottavainen.

Varsinaista pätevyyskirjaa hakiessa Trafille tulee toimittaa vielä todistus riittävistä käytännön veneilytaidoista. Asiaa tiedustelin ja vastaukseksi sain, että tuon lapun voi kuka tahansa veneilyosaamisesi tunteva sinulle kirjoittaa ja kuitata. Hakemuksen hinta on 150€.

Poissa joonasär

  • Tulokas
  • Viestejä: 1
Vs: KV huviveneenkuljettajankirja
« Vastaus #1 : 05.01.19 - klo:10:17 »
Olen itse suorittanut saarikko- ja rannikkolaivurinkurssit teoriaosaamisen osoittamiseksi ja edessä olisi tuo käytännön taitojen osoittaminen. Minulla on lokikirja viimeiseltä 3 vuodelta josta käy ilmi ajat, matkat, olosuhteet ja ajattelin että koostaisin sen liitteeksi käytännön veneilytaitojen todistukseen, jonka joku henkilö vahvistaisi allekirjoituksellaan. Ymmärtääkseni myös venekerhon kommodoreilta voi näitä todistuksia saada mutta en kuulu venekerhoon. Mielenkiinnosta kyselisin onnistuiko taitojen todentaminen esittämälläsi tavalla vai täytyykö tässä hakeutua suosiolla venepäällikkökurssille? ::)
« Viimeksi muokattu: 05.01.19 - klo:16:51 kirjoittanut joonasär »

Poissa oikarinho

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 40
Vs: KV huviveneenkuljettajankirja
« Vastaus #2 : 10.01.19 - klo:17:55 »
Tuohon riitti kolmannen osapuolen allekirjoittama todistus jossa kuvailtiin veneilykokemukseni ajallisesti ja vesistöittäin. Nuo lokit kun liität ja saat joltain kuittauksen niin riittää varmasti.