Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u1839/public_html/keskustelu/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3 Norjaan lokakuussa - mahdoton ajatus?
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Norjaan lokakuussa - mahdoton ajatus?  (Luettu 3150 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Aaxplosion
Norjankävijä
*
Poissa Poissa


« : 24.07.09 - klo:23:42 »

Tuli mieleen idea, jos lähtis norjaan lokakuussa, kun kouluissa on lomat. Onko tuolla hirveet myräkät sillon? Ja rannalta siis tarkotus heitellä. Vai onko kalat edes maisemissa tuolloin? Kokemuksia loppusyksyn norjan reissuista. Tarkotus ois mennä laivalla stokikseen ja ajella siitä. Onko etelä-norjassa paikkoja turkan ja sein jne. pyyntiin rannalta?
tallennettu

tonimv
Yleisvalvoja
*
Poissa Poissa« Vastaus #1 : 26.07.09 - klo:19:35 »

Sinne vaan syyskalaan , kyllä se luonnistuu. Vuorovesi ja aallot pitävät rannat puhtaana lumesta pohjoisessakin ja ei varmaan tuolla etelän korkeudella ole lumesta tietoakaan tuohon aikaan. Myräkkäähän siellä voi olla , mutta niinhän se aina.
Loka-marras-joulukuussa olen käynyt monesti kalalla pohjoisessa ja välillä tulee hyvin kalaa ja välillä on vähän tiukemmassa...
tallennettu

Aaxplosion
Norjankävijä
*
Poissa Poissa


« Vastaus #2 : 27.07.09 - klo:01:05 »

Ookkei. Suunnitelmissa pidennetty viikonloppu. Ei varmaan kuitenkaan rannasta ilmaan nouse tuolla? Hymyilee Tosiaan olisi ensikosketukseni norjaan ja tarkoituksena lähinnä saada montaa eri lajia. Turska ja seiti varmaan melko varmoja. Sitten jos puna-ahvenen, kissakalan ja makrillin sais, nii jeees. Eli siis, varmaan 3 heittelysettiä mukaan joista yks olis tuolta Juksasta tollanen haspelisetti. Toinen isän vanha joku Daiwan setti, iiso avokela ja kohtuu paksuja jäykkä vapa. Sit kolmas olis setti varustettuna jollain ei-niin-järeellävavalla ja shimanon 4000-sarjan kelalla.
Juksa-setillä ois tarkotus heitellä niitä n. 60gr heittovieheitä ja jotain isoimpia kotimaisia lusikoita. Daiwasetillä isäni ainakin on käyttänyt joskus sillon kun Norjassa oli, niitä turskapilkkejäkin. Mm. 160gr pilkki löytyi ja se oli kuulemma käytössä. Daiwalla siis n. 150gr tai alle vieheitä. Sit se shimano. Äitini kun on se kolmas matkaaja, eikä hänellä varmaan hermo kestä jos yli kilonen kala nappaa Hymyilee Tolla setillä siis ois tarkotus uittaa jotain pientä litkaa tms. jolla tulis sitten esim. Simppuja/makrilleja?

Lisäksi ne isän vanhat uistimet:

n. 5kpl arviolta 60gr pilkkejä/heittopilkkejä.
1 160 grammanen pilkki. Sellanen, jota on Juksassa nimellä "peruspilkki".
1 sellanen n. 10cm vaappu, jonka edessä n.100cm lyijypaino (kevyt silti)
Jotain syvällä uivia vaappuja


Lisäksi on pari 20cm vaappua. 20cm Nilsu ja pari Rapalaa.

Koukut pitää vaihtaa lähes kaikkiin. Ja ainakin uus pilkki ja pari litkaa pitää hankkia.

Eli, kuinka hyvät mahdollisuudet saada Etelä-Norjasta, loka-marraskuussa rannalta heittelemällä seuraavia lajeja:

Turska
Seiti
Puna-ahven
Makrilli
Simppu(ja)
(kampela)??
(ruijanpallas)??
(keila)??
(molva)??


-Aax
tallennettu

vesa75
Norjankävijä
*
Poissa Poissa« Vastaus #3 : 27.07.09 - klo:08:26 »

Vapojen toimivuutta/heittopituuksia kannattaa kokeilla esim. mökkilaiturilla, eivätkä tartu pilkit pohjaan kun ottaa koukut pois. 20 metrin heitoilla ei juuri rantakalastuksessa pärjää, ellei ole tosi jyrkkä penkka tahi pintaparvia ihan rannan vieressä. Lajeja voi kai saada melkein mitä vain, paikasta ja tuurista riippuen Iskee silmää Vuorovesivirroista pyytäisin itse, jos rantavermeet ois pelkästään käytössä. Etelä-Norjan virroista ei ole tietoa, Saltstraumenilla oon vain käynyt kahdesti, pikkuseitä nostelin joka toisella heitolla Cool
tallennettu

Antsu
Norjankävijä
*
Poissa Poissa


« Vastaus #4 : 27.07.09 - klo:17:55 »

Joo, aikanaan kun tuli kalastettua enemmän rannalta Norjassa teimme niin, että etsimme kartan korkeuskäyrien avulla jyrkkiä pinnanmuotoja, eli äkkisyviä rantoja. Sitten vaan sinihopeista 60g Stingsildaa kauas ja pohjaan asti ja sieltä pikku hiljaa rantaanpäin. Pohjakosketuksia tulee, mutta myös puna-ahventa ja muita lajeja ja välillä kohtuullisen kokoisiakin. Miinuksena on se, että näille rannoille heittopaikalle laskeutuminen on välillä melkoista rähmimistä.
tallennettu

Pete Peltonen
Admin
*
Poissa PoissaWWW
« Vastaus #5 : 28.07.09 - klo:16:14 »"Eli, kuinka hyvät mahdollisuudet saada Etelä-Norjasta, loka-marraskuussa rannalta heittelemällä seuraavia lajeja:

Turska
Seiti
Puna-ahven
Makrilli
Simppu(ja)
(kampela)??
(ruijanpallas)??
(keila)??
(molva)??


-Aax"


Lokakuussa vuonoilta saa yleisimpiä kalalajeja, kissakala ja makrilli ovat tiukemmassa. Kissakala lähtee syvempiin vesiin elo-syyskuussa jonka jälkeen sitä on hankalampi tavoittaa. Molvaa saa vuonoilta harvemmin muutenkin ja koko on silloin luokkaa kilo jos sitäkään  Virnistää
tallennettu

Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: