Kirjoittaja Aihe: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille  (Luettu 9977 kertaa)

Poissa Sepi-?

 • Yleisvalvoja
 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 299
 • Onkivamies
Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« : 16.08.08 - klo:12:03 »
Tekisikö mielesi uistelemaan lämpimiin oloihin.
Charter veneitä yleensä löytyy miehistöineen, mutta täältä on mahdollista vuokrata itselleen valmiiksi varusteltu uisteluvene.

Mielestäni nuo kämpät tulevat aika kalliiksi, mutta saattavat sopia niille, joiden aika ei riitä itse etsiä majoitusta.
Tuo kalavene kuvio sen sijaan kiinnostaisi, saa nähdä miten niiden hinta sitten sopii kukkarolle, vielä ainakaan ei ole selvillä.
Pojat kyllä suunnittelevat liian suurta varustusta noihin veneisiin, sillä vähemmälläkin pärjää mainiosti ja jos vähänkin suurempi iskee, niin hässäkkä siitä tulee.
Noilla vesillä jo puoletkin tuosta vapamäärästä on liikaa.
Kalastuksen tulisi olla nautittavaa, eikä käydä työstä ja mitäpä turisti tekisikään suurella määrällä fisua, syödäkään ei kaikkea jaksa, vaikka tytöt jelppaisivatkin.
Enemmän olutta ja vähemmän, mutta suurempia kaloja.
http://www.thaimatkat.fi/index.php

Paistaako aurinko, vaiko vettä ropisee.
http://www.iltalehti.fi/saa/?mode=world&wait=0&continent=SouthAsia&defaultCountry=TH

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #1 : 16.08.08 - klo:19:11 »
Onkos tuossa ideana , että mennään ominpäin merelle kalaan?  Ite en ainakaan lähtis kovin kaus kalalle.Vaikka Thaimaa onkin suht´varma paikka , nuo merialueet ei kuitenkaan ole mitään kaikkein turvallisimpia turisteille , jos liian kauas eksyy.
Kyllähän tietysti lähialueet vois koluta ominpäinkin ja varmaan saalistakin tulee.
Itekin olen thaimaassa kalatellut ja kun paatilla ajetaan ulapalle , missä ei näy rantoja missäänpäin , niin en tiedä olisko se kovin mukavaa ominpäin. Ja sitten jos apua tarvitsee , niin onko paikallinen "merivartiosto" miten äkkiä paikalla  :-\

Poissa Sepi-?

 • Yleisvalvoja
 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 299
 • Onkivamies
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #2 : 17.08.08 - klo:00:44 »
Onkos tuossa ideana , että mennään ominpäin merelle kalaan?  Ite en ainakaan lähtis kovin kaus kalalle.Vaikka Thaimaa onkin suht´varma paikka , nuo merialueet ei kuitenkaan ole mitään kaikkein turvallisimpia turisteille , jos liian kauas eksyy.

Sehän se juuri on ideana.
En kyllä itse näe tuossa mitään turvallisuusvajetta, kunhan älli pysyy nupissa, eikä olla kännissä kun peikot.
Mainitaanhan niissä olevan karttaplotterit yms.., varusteet.
Toisaalta tuskin edes on tarvetta mennä kovin ulos seikkailemaan, kyllä ne marliinit ja purjekalat uivat useimmiten näköetäisyydellä rannoista.
Voi vuokrata sitten suuremman veneen, jos haluaa ulkomerelle, kauas jonnekin.
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://boatbookings.com/yacht_search/super_search_results.php%3Fkeywords%3D%2520Sport%2520Fishing%26allwords%3Dall&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dko%2Bchang%2Bsportfishing%26start%3D20%26hl%3Dfi%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:fi:official%26sa%3DN
Lyngenissä nyt kesällä ollessamme kävimme siellä varsinaisella ulkomerellä, juuri ja juuri uloin saari häämötti horisontissa ja vaikka vähän tuulikin, niin hyvin pärjättiin, kännykästä tosin loppui sinkut.

Vähän tässä on visioita mielessä liikkunut siihen suuntaan, että Thaikuissa olisi mukava käydä kalassa ja paikkakin on jo selvillä.
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.thaifocus.com/guides/kohchang/index.htm&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dkoh%2Bchang%2Bmonkey%2Bpic%26hl%3Dfi%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:fi:official%26hs%3Dd68%26sa%3DG
Majoitusta myöten.
http://www.jussinhotel.net/
Palaan aiheeseen piakkoin mahdollisen kalareissun ja kisan merkeissä, silloin ruorissa on kuitenkin ammattikippari.

Paikka kuitenkin on mielenkiintoinen rikkaine eläin ja kasvifaunoineen.
« Viimeksi muokattu: 17.08.08 - klo:01:09 kirjoittanut Sepi-? »

Poissa jpsuominen

 • Yleisvalvoja
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 423
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #3 : 17.08.08 - klo:18:34 »
Vähän puutteellista infoa toistaiseksi. Veneestä ei kerrota mitään, eikä oikein varusteistakaan. Lista kuullostaa kutakuinkin suomalaisen kuhaveneen varustukselta...

Takilat ja plaanarikelkat ovat ainakin käyttökelvottomia marliinin ja purjekalan pyytämisessä, vauhtia kun saa olla sen 6-8 solmua. Johan siellä tulee vähän raskaampikin kuula plaanissa pinnalla... :)

Vavat ja kelatkin pitäisi olla jotain ihan muuta kuin sinapin väriset uglyt ja kuustonniset ambat jos isompaa kalaa ollaan hakemassa. No, pitää odotella josko sitä lisäinfoa tuonne ilmaantuupi.

Poissa Sepi-?

 • Yleisvalvoja
 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 299
 • Onkivamies
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #4 : 13.09.08 - klo:18:11 »
Vähän puutteellista infoa toistaiseksi. Veneestä ei kerrota mitään, eikä oikein varusteistakaan. Lista kuullostaa kutakuinkin suomalaisen kuhaveneen varustukselta...
...


Niinpä, lisäinfoa on alkanut kuulumaan ja homma lähtee muutenkin vasta pyörimään toden teolla.
Veneen esittely on linkissä (pdf) ja muutakin tietoa on päivitetty sivustolle.
Tässä juttua veneestä.
http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=1750.0;attach=676

Homman pyörittäjät menevät sinne paikanpäälle tekemään taustatyötä, loka kuun alkupuolella, joten kalapaikat ja ruokamestat on selvitetty, myös saarista ja ties mistä.
Mahdollisille naispuolisille lähtijöille löytyy opastusta, vaikkapa shoppailua varten, kohdevastaava Anulta, joka puhuu myös paikallista murretta.
Golf ratoja löytyy paljon ja toinen toistaan hienoimpia, ei tosin ole meikän laji.

Jos saamme innokkaita lähtijöitä kasaan riittävästi ja otamme majoituksen tarjotuista taloista 2vko, niin saamme veneen viikoksi vapaasti ja veloituksetta käyttöömme, maksamme vaan polttoaineet ja öljyt, kuten muutenkin. Ne saa ilmeisesti huvivenesatamasta, missä veneetkin ovat. Bensa maksaa noin 0,7 euroa litra.

Veneet ovat aivan uusia ja täydellisellä kalastusvarustuksella, syöttiverkkoja myöten, 115hp Yamahalla, itse on tarvis ottaa vain jokunen oma luottoviehe ja hippusellinen luovuutta.
Tuolla olisi hauska kokeilla Norjan kalastuksessa käytettäviä jigejä ym.. vastaavaa, luulen (tiedän) että ne olisivat aivan uutta siellä ja paikalliset kalat innostuisivat kovasti. vaikka tuntuukin oudolta raahata 1/2 kilon jigejä mukana, ympäri maailmaa, niin näin juuri aion tehdä.
Vaatteet vähemmälle matkalaukusta, niin hyvin mahtuu vielä yksi sähkökelakin, akku saa tosin jäädä tänne.

Lisään pienen osan viestistä, jonka sain kaimaltani Seppo Luomalta, homman vetäjältä.
.........................................................
"Olemme itse lähdössä sinne lokakuun alussa ja teemme voimakkaasti perustyötä mm kalastuksen suhteen siten että sesongin alkaessa on kalapaikat tiedossa, lähisaariston ruoka, snorklaus ja aurinkorantapaikat kartoitettuna jne.

Rakennamme myös järkevähintaisia paketteja mm Bangkok:iin jossa on muutama huippu kalastuspaikka josta nostelevat sellaisia 40-50 kg kaloja.
Niitä reissuja voidaan myös räätälöidä toiveiden mukaan siten että esim. yksi päivä kalastusta, yö hotellissa ja seuraava päivä opastettua Bangkok:ia ja illalla takaisin Pattayalle. Kartoitamme myös Bangkok:in muuta tarjontaa, jokiristeilyjä, eläintarhat jne, jne.

Myös Pattayalle olemme sopimassa parin kalastusmatkan järjestäjän kanssa reissuja. Siellä on mm yksi suomalainen kaveri joka on fanaattinen kalastaja ja aikoo tehdä rahtireissuja Sattahip:n suuntaan. Sinne on jonkin verran matkaa joten voi olla että niistä rakentuu 2-päiväinen reissu. Siitä myöhemmin lisää."
..........................................................

Mainitaan vielä Jussilla on myös Pattijoella vene, eikä pieni olekaan, saunat ja kaikki kalastusvehkeet yms...
http://www.jussinhotel.net/           http://www.jussinhotel.net/          http://www.jussinhotel.net/  [/color]       
Täältä voi katsella millaisia kaloja on odotettavissa.
--------------------------
Onpa siellä omiakin kalapaikkoja, lammikoita ja kisat joka viikonloppu.
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.geocities.com/zoomfishing/JomtienFishingPark.html&sa=X&oi=translate&resnum=4&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dpattaya%2Bfishing%26hl%3Dfi%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:fi:official%26hs%3DStr
.....................................

Kartoitetaan hieman tilannetta. Ajateltu ajankohta olisi, lähtö helsinki 13-16.11 ja paluu 30.11.2008-08.12.2008, josta talo käytössä JOMTIEN BEACH,la 17-30.11 :2vko. Jatkaa voi oman maun mukaan lomaansa, jos niin haluaa. alkupäivinä majoitus Bangkokissa, tai Pattayalla, miten haluttaa, jos lähtö aiemmilla päivillä ja ne maksetaan sitten jokainen erikseen. Luxusmajoituksen hinta tuona aikana per naama 550 euroa, mihin siis sisältyy vene viikoksi. Itse ajattelin jatkaa vielä viikoksi Jussin hotelliin Ko Cangille.
Marraskuu siksi, että se on parasta aikaa kalastuksen suhteen tuollapäin ja loppuosa kuuta yleensä vähätuulisempi.


Haluaisitko lähteä kaukomaille kalaan ja rentoutumaan?
Vaimot/ vaimokkeet saa ja voi toki ottaa mukaan,
sillä harvapa ukkomies sinne korkeimman aaa+luokan matkalle edes pääsisi, ilman valvojaa.
Ilmoittele itsestäsi ja kerro montako teitä olisi tulossa.

Lennot buukataan itse, tai ehkä jotenkin kimpassa, katsotaan nyt.
Suositeltavin olisi Finskin suorat lennot, mutta ei se yksi välilaskukaan paha ole.
Joka tapauksessa kyseessä on täysin omatoimimatka, joka on huomioitava, eli mitkään seuramatkasäännöt eivät koske tätä.
Kysymyksiä saa esittää joko täällä, tai profiilissani näkyvään postiin ja koetan vastata niihin kykyjeni ja tietojeni rajoissa.
« Viimeksi muokattu: 15.09.08 - klo:16:23 kirjoittanut Sepi-? »

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #5 : 27.09.08 - klo:22:39 »
Lainaus
En kyllä itse näe tuossa mitään turvallisuusvajetta, kunhan älli pysyy nupissa, eikä olla kännissä kun peikot.
Juuri tuota ajattelinkin , eli homma toimii kunhan pidetään järki matkassa. Mutta kun suomipoika ottaa vähän hapanta ja lähtee merelle pyytämään suurta ja isoa , niin homma voi karata käsistä ja kohta alkaa jo etelämantereen jäälautat kopsahdella veneeseen  ;)

Mutta mukavahan tuo olis pyytää rannikkokalaa ihan omassa rauhassa.

Poissa Sami G

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 80
Vs: Vetouisteluvene Thaimaa:n vesille
« Vastaus #6 : 28.09.08 - klo:09:48 »
Lainaus
En kyllä itse näe tuossa mitään turvallisuusvajetta, kunhan älli pysyy nupissa, eikä olla kännissä kun peikot.
Juuri tuota ajattelinkin , eli homma toimii kunhan pidetään järki matkassa. Mutta kun suomipoika ottaa vähän hapanta ja lähtee merelle pyytämään suurta ja isoa , niin homma voi karata käsistä ja kohta alkaa jo etelämantereen jäälautat kopsahdella veneeseen  ;)

Tällä matematiikallahan sitä oltais jo joka ukko käyty pohjoisnavan tuntumassa, Norjan reissuista puhuttaessa ;D