Kirjoittaja Aihe: Simongard  (Luettu 2558 kertaa)

Anonymous

  • Vieras
Simongard
« : 11.01.06 - klo:12:36 »
Osoitteesta http://www.simongard.no/ löytyy Simonsenin maatila. Maatilalla on joitakin lehmiä, kanoja ja laama (!!). Kalavedet ovat mainiot ja Simonsenit vuokraavatkin paria 4 hv perämoottoria melko edullisesti. Vauhti noilla ei päätä huimaa, mutta isoa kalaa tuleekin heti rannan tuntumasta. Oikeastaan paras palsi on suoraan rannan kohdalla.

Kesällä 2005 saimme kahdessa päivässä useita lähes 5 kg kissakaloja, giljoona pientä seitä, turskaa, koljaa, molvaa sekä vajaa parikiloisen pallaksen! Kissaa tuntui alueella olevan erittäin hyvin ja isäntä kehui sieltä saadun 25 kg turskiakin.

Ehdoton bonus paikassa oli molempina paikalla viettyinä öinä nähdyt pyöriäiset, jotka kiersivät lahtea aamuyöllä ilmeisesti ruoan perässä. Myös merikotka kiersi rantoja aina välillä. Paikka on suojaisan vuonon mutkan pohjassa, joten sääolosuhteetkaan eivät luultavasti kovinkaan usein ole aivan mahdottomat.

Aivan suurimpia kaloja paikalta ei välttämättä löydy, sillä paljon yli 100 metrin syvyyksiin päästäkseen saa puksutella veneellä melkoisen haipakan. noin 100 m syvänne löytyy kuitenkin aika läheltä rantaa ja sen penkat tuntuivat olevankin kalaisia.

leppis

  • Vieras
Allekirjoitus
« Vastaus #1 : 11.01.06 - klo:12:38 »
Ja leppis kertoili yo tarinaa.

Paikan sijainti on simonsenien oman sivuston mukaan 60 km rannikkoa Altasta Tromssaa kohti.

Yleisten jorinoiden joukosta löytyy kuvausta kalastuksesta Simongardeilla. Osoite juttuun on:

Tarinaa:
http://personal.inet.fi/koti/lepola/matkakertomus.html
ja muutamia kuvia:
http://personal.inet.fi/koti/lepola/noria.html

- leppis