Kirjoittaja Aihe: Hyviä heittopaikkoja Andöyassa ja Andörjassa?  (Luettu 6481 kertaa)

Poissa Enimmäkseen Harmiton

  • Tulokas
  • Viestejä: 1
Tervehdys,
Olen lähdössä 17.7 otsikossa oleville seuduille reissaamaan ja tarkoitus olisi kalastella mahdollisimman paljon rannaltakäsin noilla saarilla/lähialueella. Osaatteko kertoa mahdollisia hyviä heittopaikkoja kyseisistä paikoista, jossa olisi vettä kiitettävästi ja saalistakin olisi mukava saada. Aikaisemmin on tullut vain käytyä tuolla Varangin suunnalla, lähinnä Mortenesissä, joten rannalta kalastamisesta merellä on jotain hajua. Ainakin se levän lujuus tuli tutuksi. ;)

Samalla olisi myös mukava tietää, mistä tuolla alueella voisi ostaa heittopilkkejä? Ja muitakin vinkkejä otetaan vastaan avosylin.

Kiitän ja kumarran, arvon tietäjät.

Poissa Kalaparkki

  • Yleisvalvoja
  • Merikalastuksen osaaja
  • *
  • Viestejä: 414
Vs: Hyviä heittopaikkoja Andöyassa ja Andörjassa?
« Vastaus #1 : 12.07.07 - klo:21:41 »
Andörjalta on tiedossa jokunen heittopaikka, kuuluisin on varmasti Andörjan sillan kupeessa. Viime sunnuntaina Engenesiin saapunut porukka kertoi että siellä oli ollut rannalta heitettäessä kiinni noin metrinen pallas vaan ei tullut ylös asti..
Tuolta paikalta on tullut useampikiloisia turskia, pienempää seitä ja makrillia voi myös saada.
Sörvikissä, Rollaan lähtevän tunnelin suulta jokunen sata metriä Engenesiin päin on laituri josta on saatu kymppikiloisia (turskaa, seitä, pallasta). Laiturin vieressä vasemmalla puolella on kallio josta voi myös heitellä.
Engenesin toisella puolen on sitten Straumbotn jonka yli menee silta. Siellä on ehkä varmin seipaikka, mutta taisipa joku viime viikolla nostaa sieltä lohenkin.  :o
Engenesin kaupasta löytyy heittopilkkejä, vielä enemmän Rollan puolen kalastusvälineliikkeestä Ibestadista tai Andörjalle mennessä Sjöveganista.

Poissa Rantapyy

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 13
Vs: Hyviä heittopaikkoja Andöyassa ja Andörjassa?
« Vastaus #2 : 21.02.18 - klo:10:02 »
Siellä Andörjan sillan virtauksessa oli miehellä pallas kiinni, mutta 2,5tunnin (!!) taistelun jälkeen ei tullut rannalle asti. Majapaikan mies kertoili siellä asustelevan jonkun 70-80 kiloisen, tiedä sitten.. Muutenkin paikka oli ok -huonosyöntisellä viikolla ruokakalat sai hyvin siitä ja nuotiopaikan vieressa oli isomman kokoluokan perkeistä pää (turska). Jostain syystä sillä viikolla (elokuussa) makrillit eivät kulkeneet sillan luona virrassa, vaikka niitä sai Engenesin lauttalaiturilta aina un vaan meni heittelemään !