Kirjoittaja Aihe: ERÄ 3-2007 Täkykalastajan oppaassa Jättisärjillä jättihaukia! 116 sivua!  (Luettu 3646 kertaa)

Poissa Erä

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 55
ERÄ 3-2007, 116 sivua

PÄÄKIRJOITUKSESSA
"Tämän Erä-lehden myötä lähetämme kestotilaajillemme kullatun Erä-Räsänen lusikkauistimen kiitoksena työmme tukemisesta parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla juhlistamme Erän 30-vuotista ilmestymistä jakamalla tämän lahjan nimenomaan kaikille kestotilaajillemme.
Yli 30 000 kestotilaajan tuki on meille todella arvokas apu ja merkittävä kivijalka pystyäksemme toimittamaan eräalan laajalevikkisintä erikoislehteä maassamme myös tulevaisuudessa. Se antaa meille rersursseja toteuttaa laajoja, puolueettomia vertailutestejä, perinpohjaisia täsmäteemakokonaisuuksia ja mielenkiintoista ja hyödyllistä muutakin luettavaa monista eräalan harrasteista", kiittelee päätoimittaja Seppo Suuronen pääkirjoituksessaan ja kiinnittää huomiota myös itämerenlohen tilanteeseen:
"Helsingin Sanomissa (15.2.) Rktl:n tutkijat esittävät huolestuneisuutensa siitä, että nimenomaan ekosysteemin muutokset verottavat eniten Itämeren lohisaalista. Mereen asti päässeet poikaset eivät yksinkertaisesti selviä aikuisiksi asti, vaikka M74-tauti ei ole viime vuosina ollut pahimmillaan.
Tämä on karmea uhkakuva verrattuna siihen, että suurimpia ´syyllisiä´ olisivat esim. rannikkokalastus tai Itämeren pääaltaalla tapahtuva ylipyynti, joita sentään pystytään rankasti rajoittamaan, jos niin halutaan."

TÄKYKALASTAJAN OPAS, 26 SIVUA!
Täkykalastuksen paluu
Mistä täkykalat löytyvät
Täkyverkot ja täkykatiskat
Särjet tupaan ja sintit haaviin
Ruutanat talteen
Täkykala talviverkossa
Täkykalat tynnyriin säilöön
Höyhenenkevyttä ongintaa
Haukea koholla
Kohouistelun koreografiaa
Jättisärjillä jättihaukia
Ensikertalainen täkyongella
Iskukoukkuhaukea jään alta
Hauenkalastusta syöttikalaongella
Tee-itse siimaluokki
Haukikoukut kesällä

MIETITTÄVÄKSI
Tunteeko kala kipua: "Kaikilla eläimillä, kalat mukaan lukien, on jonkinlainen järjestelmä, joka ottaa vastaan kehosta tulevia aistimuksia."
Elävän syötin käyttö: "Ruotsissa ja monessa muussa Euroopan maassa elävien täkykalojen käyttö on kielletty ja näin tapahtunee Suomessakin enemmin tai myöhemmin."

PILKKIKALASTAJAN OPAS, 16 SIVUA!
Kokemuksia pilkkikäsineistä
Ahvenvalssin nuotit
Antti antaa ahvenia myös jään alta
Mitä ahvenpilkin alle?
Halpislaareja penkomassa
Valmistapsit syynissä
Tapsisiimat vetokokeessa
Tee-itse tapsikampa

LUKIJAKILPAILU
Äänestä parasta pilkkikelkkaa/pulkkaa. Hyvät palkinnot! Ainutlaatuisen näppärät lukijoiden omat keksinnöt ehdokkaina.

HAUKIPILKILLÄ HANKASALMELLA
Hauenpilkintä on hyvä vaihtoehto, kun siiman päähän halutaan talvella painavampaa vastusta. Jari Tuiskusen oppaana hankasalmelainen Petri Korhonen.

ARIN KALAHATUSTA
Täkyjä politiikan kalavesille: "Uusi eduskunta osoittakoon lopultakin riittävän summan varoja toimivien kalateiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Vaelluskalakannat on turvattava jälkipolville."

KUUKAUDEN PERHO: LAINATAKKI
Aito kalannahka on vaapun pinnoitteena kova sana, joten miksipä et käyttäisi särjeltä tai ahvenelta lainattua takkia myös perhomateriaalina.

KAUDEN 2006 OTTIVIEHEITÄ SISÄVESILLE
Kalastuksen suola on kutkuttava epävarmuus saaliin ja vesiperän välillä, kirjoittaa yhden Erä-lehden vieheitä koekalastavan ryhmän vetäjä Ari Manninen ja esittelee samalla "Tuulen ja tuurin tuomia" saaliita viime kauden ottavimmilla uutuusvieheillä sisävesillä.

OIKEAAN AIKAAN OIKEASSA PAIKASSA
Milloin ja mihin vie kalamiehen tie, kun Erän suurkalakilpailun tuloksista haetaan kookkaimpien ahventen ottipaikkakoordinaatit ja pyyntipäivät ja lasketaan niille keskiarvo.

UISTELU-PALSTALLA
Kehräävä raksitohtori: Amerikkalainen Spin Doctor -flasher koekalastuksessa
Kestäviä raksitapseja: Tapsien kestävyyden lisäämiseksi on tehty monenlaisia viritelmiä
Iskuja vaimentava istuin: Rauno Saarelalla oli veneen vaihdon yhteydessä selkeä käsitys siitä, että uudessa veneessä kuskin istuimessa on oltava iskunvaimennus.

KUKA VOITTI AMBASSADEUR-KULTAKELAN?
20+ Kultakalakerhon satoa kaudelta 2006: Konan  marliinivesillä; Purjekalojen tuplatärppi Mauritiuksella; Cancunin purjekala; Rauskutarina Kanarialta, Purjekala Pacaylta länteen.

ERÄ VAELTAJA
Kolmen viikon kyläreissu koiravaljakolla
Suomen korkein tunturi ja upein näköala

ASEET & PATRUUNAT
Hyljejahdissa Euroopan laidalla
Nelipiippuinen juttu, Sako P04R Quad

TÄLLÄ ERÄÄ -AJANKOHTAISPALSTALLA
Lohiadressi ja vaelluskalalaki: "Kun kalojen arvo ja asema turvataan lain kautta, tulee kalastusrikkomuksissa ja -rikoksissa korvattavaksi myös saaliin arvo (vrt. metsästyslain 80 § 26.10.2001/876 Menettämisseuraamus). Nyt, kun sitä ei ole, seuraamukset rikkomustapauksissa ovat hyvinkin pienet, joka osaltaan madaltaa kynnystä lainvastaisiin tekoihin ryhtymisessä."
Finnmarkin joilta ennätyssaaliita: "Finnmarkin läänin lähes 60 lohijoen joukosta noin kymmenellä tehtiin uusi saalisennätys tai kolkuteltiin vanhojen ennätysten kantoja."
Lohikassit pois Tenovuonosta: "Norjan ympäristöministeri Helen Bjørnøy totesi Tenon olevan maailman merkittävin Atlantin villilohen kutujoki."

T. Erä-lehden markkinointi
t. Erä-lehden markkinointi   www.eralehti.fi

Poissa Mauno / Merikalastus.info

  • Admin
  • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
  • *
  • Viestejä: 1589
  • MC-Team
    • RP-Team
...KUKA VOITTI AMBASSADEUR-KULTAKELAN?
20+ Kultakalakerhon satoa kaudelta 2006: Konan  marliinivesillä; Purjekalojen tuplatärppi Mauritiuksella; Cancunin purjekala; Rauskutarina Kanarialta, Purjekala Pacaylta länteen....

Uutuudessahan on mukavasti aiheita myös meitä syvänmeren kalastajia ajatellen :D
Pitääpä kurvata lehtikioskin kautta kauppareissulla.