Kirjoittaja Aihe: Kumivene  (Luettu 15839 kertaa)

Poissa Vesa / Kislex

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 60
Kumivene
« : 13.09.05 - klo:20:21 »
Moro

Tuli Saltstraumenin reissulla ukkojen kanssa semmonen ajatus että jos ostaisi ens kesäksi jämerän kumiveneen.

Ajatus olisi että vene kassissa bussin takaruumaan moottoreineen. Sitten matkustettais Norjaan jollekin alueelle ja sopivannäköisen kalapaikan tullessa bussi parkkiin ja kassi+moottori rantaan. Bussissahan on paineilmaa, pitkä letku kiinni ja veneeseen ilmaa. Ja eiku seilaamaan pitkin vuonoja. Takasi tullessa korkki auki ja venho konttiin. :lol:  

Ei tarttis vuokrailla eikä katella veneenlaskupaikkoja. Ja eikös kumivene oo kuin imukuppi joka ei kaadu eikä uppoa kovin helpolla. Lähinnä tuo nostokoukku saattais tuottaa pieniä pihinöitä  :shock:

Onko jollain kokemusta kumiveneistä? Mikä olisi hyvä vene?


Vesa

Poissa Nypy/RP-Team

 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 835
  • http://www.rpteam.net
Kumivene
« Vastaus #1 : 13.09.05 - klo:23:38 »
moi Vesa
suosittelen kuitenkin kova ( V )pohjaista kumivenettä jossa vain reunat ovat kumia, koska merikelpoisuus on siellä aika tärkeä, tuossa yksi seuramme (karhulan virkistyskalastajat)jäsen on vaihtamassa sellaista toiseen ja sen tiedot saan puhelimella jos haluat.
se on ollut suomenlahdella ja ainakin kohtuullisen merikelpoinen, koneena 20hp perämoottori ja muistaakseni rattiohjaus, ainakin 2 hengen kuormalla kulkeekin hyvin, pohjan kokoa en tiedä, eli kuinka pieneen tilaan se menee, mutta 3 hengelle se varmaan olisi sopiva, pistä viesti jos haluat tietoja lisää.
kattokuljetus (teline)olisi ainakin sellaiselle helppo tehdä
ypy/rp-team
www.rpteam.net

Poissa Mauno / Merikalastus.info

 • Admin
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1589
 • MC-Team
  • RP-Team
Kumivene
« Vastaus #2 : 14.09.05 - klo:06:35 »
Aiheesta oli keskustelua myös Tyrskyturskan vanhassa foorumissa.

Tässä TT:n vanhasta foorumista poimittua juttua Kumiveneen käytöstä norjassa :!:


Poissa sepaonu

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 214
  • http://www.sepikoda.ee
Kumivene
« Vastaus #3 : 14.09.05 - klo:08:30 »
Mun mielestani on kumivene huono idea norjassa. Sää on vaihdeleva, vene pidäs olla merenkestava ja riitavasti heppoja takana, etta saat kulkea jokaisen paikan. Ne hyvat matalikot on aina ulkomeren puolella. Jos ajat kumivedella kovalla vauhdilla ja vetta tule sisan, on huono otta sita venesta pois. Osa vedesta jää joka tapauksessa lattian alle ja sen saa pois vain maalla avamalla sen tarpen tarkoitetun korkin.
Jos joku silti on kiinnostunut kumivenesta, suositelen venälaista tästa http://www.kpg.ee/?c=5&t=14&g=MOOTORIKOHAGA%20PAADID&p=Mootorikohaga%20kummipaat%20<br>Orion%2010
sielta sitten Orion 10 viiva Orion25 olis hyvat venet. Itselleni oli orion20 nelja vuota ja olin tyytuvainen. Harjotelun jälken meni 15-20min auton avaimen kääntamisen ja venen mootorin narun vedamisen välilla. 2hp kuljetti sita noin 8 km/h ja 15hp oli kuin F1
Ne venet on kumivenet(armeeratu), ei PVC, jos jotain sattu, saa itse korjattu tunnin sisälla kontaktiliimalla vaika sadessa, mikä ei onnistu, jos on PVC. Tosi kestavat. Kumin huono puoli verratuna pvc-n on paino, esim orion-20 kokoisen pvc vene on lähes 10kg kevuempi ja aurinko on kumille huonompi, kui pvc. Hyva puoli on see, että kumivenetta saa käyta myos hyvin külmassa.
Jos joku tarvi, voin tulkata sielta sivulta.
huonot kalastuspäivat on AINA paremmat, kui hyvat työpäivat

Poissa tonimv

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 866
Vs: Kumivene
« Vastaus #4 : 09.01.07 - klo:21:15 »
Itekin hommasin joskus kumiveneen , siis sellasen ihan olevinaan järeän , jota oli tarkotus kuletella mukana tuolla pohjosessa. Mutta eipä tullu kertaakaan kokeiltua.Rupes jo ajatuskin hirvittämään , että sellasella matalalla joustavalla paatilla pitäs lähteä merelle ja alla on vettä 500m. Siispä möin paatin pois...

Poissa consta

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Kumivene
« Vastaus #5 : 10.01.07 - klo:10:37 »
Omat kokemukset kumiveneestä tähän mennessä Norjan reissuilta on melko hyvät, tosin jos porukkaa on yli 2hlö:ä, saa veneestä
mielellään löytyä pituutta yli 4m, muuten pitää miettiä tarkkaan mitä varusteita ottaa mukaan,pohjapinta-ala on kuitenkin senverran pieni noissa kapistuksissa että tila on kortilla.
Veden saa välipohjasta pois helposti vaikka olis yksin liikkeellä, tämä tuli testattua viimereissulla kun arviolta 200l tuli kipattua välipohjasta vettä pois,jollei ole pilssiä niin nostetaan koko roska pystyyn, vesi osaa ulos perälaudan kautta helpoiten.
Hyvät puolet:
+Paatti ei tarvitse laskuramppeja, kantaa 2hlö:llä mihin vaan
+ei vaadi tilaa autosta nimeksikään ja menee vaikka sedanin kontissa,
+kasausaika on nokipannukahvin keittoaika,ilmatäyttö onnistuu auton akkuun liitettävällä kompuralla vaivatta/mek.pumpulla 3m:n kapine 15min
+paatti ei tarvitse vettä alleen juuri ollenkaan.
Miinus puolet:
 -matalat laidat > aallot tulee sisään helposti
 -käytettävät konetehot yleensä aika pienet,ja paatin pohjapinta-ala suuri+vuorovesivirtaukset,minimissään koneteho saa olla
  9hv sitäpienemmät koneet ei jaksa työntää henkilökuormaa+tarvikkeita+vastavirtaa vastaan edes 3m kumipaattia.
 -koukutusherkkä ,kaikki terävät välineet pidettävä laatikoissa tms.
 -välimatka rantaan pidettävä pienenä (uimaetäisyys)
-hinta

Eli kapine on loistava lähietäisyydellä olevien uusien paikkojen koluamiseen,etäisyys leiripaikasta juuri sellainen josta tuntuu että vielä jaksaa uida rantaan+kävellä rantoja myöden takaisin.

Poissa tsoka

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 21
Vs: Kumivene
« Vastaus #6 : 22.02.07 - klo:21:30 »
Aihe on vanha mutta lueskelin sen vasta nyt ja pakkohan tähän on kommentoida.
Mulla on ollu vuodesta 97 zodiakin 380 pitkä vene jota työntää 9.9 evinruden 2 tahti ja tässä hieman kokemuksia.
Nopeus lienee  tuolla  20 knotsin paremmalla puolen ja ainut ongelma mikä estää tuon nopeuden ylläpidon lähes kelissä kuin kelissä on että
kuskin pää ei kestä eikä varsinkaan selkä joka menee jumiin myös siistillä kelillä pitkillä siirtymillä (pisimmät kartan mukaan n. 40 Nm).
Koneen kanssa veneen kaataminen on lähes mahdotonta ja siinä vaiheessa kun lasikuitu kipoilla joutuu sirtymään suojaan pystyy tuon kanssa vielä jatkamaan jos vaan oma pää kestää ja sen kokee tarpeelliseksi.
-puolina koukutusherkkyys ja pohjalle karannut merikissa ovat ehdottomasti paikallaan (toki myös ajoasento on hirveä jos ei suorastaan kamala)
muihin en juurikaan yhdy koska varustus usein kalastettaessa veden pitävä joten lentävä vesi ei ole ongelma,merikelpoisuus on huippuluokkaa,
tyhjentäminen super helppoa (ajettaessa perälaudan tulppa pois ja takaisin kiinni.)Vasta virtaan ajettaessa liu`ussa ei ole minkäänlaisia ongelmia kun vaan antaa mennä (Saltstraumenia pilkkien alas ajaen ylös).
+ virtsaaminen matalan laidan ansiosta erittäin helppoa.
Kone tehoista sen verran että kokeilut 20 hp koneella oli niin hurjaa menoa että jäi hankkimatta kuitenkin sinisen kyltin mukaan koneteho max on 25 hp ja toki koneen paino suurempi joka myös vaikutti valintaan.
Veneen osto vaiheen tutustumisessa kävi selväksi että kumiveneitä on 2 merkkiä ja ne on zodiak ja bombard muut enenemmän tai vähemmän arveluttavia ja joita siihen aikaan edellisten lisäksi n 10 merkkiä (Huom tehty 1997)
ja henkilökohtaisena mielipiteenä että venäjältä meille ei koskaan ole tullut mitään hyvää.
toivottavasti keskustelu alkaa uudelleen sillä vastaan mielelläni kysymyksiin jotka kumiveneissä kiinnostavat ja joista mulla sattuu olemaan
kokemusta.


 

Poissa Jani

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1172
Vs: Kumivene
« Vastaus #7 : 30.03.07 - klo:14:49 »
On tää vastaus vähän venyny, mut vastaampa näin myöhässä ja epätarkasti.  ;) Ite voisin hyvinki lähttee jonnekkii sisävuonolle/rannan lähelle kumipaatilla...aina ei oo pakko mennä kauas.  Vene lehestä huomasin semmosiaki 2-3m kumipaatteja missä pohjaki on  kumia, eli saa pienneen tillaan...ja ossaan sai laittaa vaikka 50hp moottorin jos pää kesttää  :o

Poissa kalamika

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Kumivene
« Vastaus #8 : 30.03.07 - klo:17:57 »
Joo mekin Riggerin kanssa olitiin viime kesänä vuonolla kumipaatti kalassa, saatiin jopa jotain. Ens kesänä paatti ainaki rautukalalla ja jossain vuonolla..Velivenäläisen musta 5,6 x 1,3 m, painaa n.35 kg. Pitäis joskus koittaa vaikka 10 hv koneella, tähän asti soudettu. Makso 250 ekee ?
Voi kun pääsis kalalle..