Kirjoittaja Aihe: Säännöt  (Luettu 6493 kertaa)

Poissa Mauno / Merikalastus.info

 • Admin
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1589
 • MC-Team
  • RP-Team
Säännöt
« : 14.12.06 - klo:22:09 »
Täällä on sanavapaus, mutta vapaus tuo mukanaan vastuun, ylläpito poistaa ne viestit joissa vastuuta ei ole sisäistetty.

Selviät täällä vallan mainiosti, kunhan muistat pari ohjenuoraa:

1. Postaa viestisi siihen foorumiin mihin se aiheensa mukaan kuuluu, ymmärrämme että jotkut viestit saattavat aiheuttaa ihmetystä mihin kuuluvat, siirräämme ne oikeille alueille mielellään, mutta emme kuitenkaan halua siirtää jokaista viestiä.

2. Käyttäydy ihmisiksi, älä loukkaa, älä ärsytä, älä käytä voimasanoja, älä mene henkilökohtaisuuksiin. Rasististen mielipiteiden esittäminen on EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

3. Kunnioita muita keskustelijoita ja heidän mielipiteitään.

4. Jos sinulla ei ole mitään sanomista - älä sano sitä täällä, suomi24.fi, saunalahti.fi ja sfnet.huuhaa ovat sitä varten.

5. Jos syntyy erimielisyyksiä, laita asiat riitelemään, älä keskustelijoita.

6. Kaikki eivät ole asiantuntijoita. Suvaitse myös "tyhmiltä" vaikuttavia kysymyksiä.

7. Esitä väittämäsi perustellen. "Kela Xxxxx on paska, piste" -tyyliset väittämät eivät kiinnosta ketään.

8. Unohda häiriköt. Paras keino päästä heistä eroon on olla vastaamatta, sillä heidän ainoa tavoitteensa on saada aikaan fleimejä, tulisia riitelyitä.

9. Laittomuuksiin kannustaminen on kielletty.

10. Vältä offtopicceja, on tuskallista kahlata viestejä läpi miljoonittain jos keskustelun aihe on ihan muuta kun topic. Perusta mielummin uusi topic, jossa sanot sanottavasi.

11. Vältä kirjoittamasta kaksi-kolmesanaisia viestejä, kuten "joo, niin näkyy...", ne kuormittavat järjestelmää turhaan ja harvemmin ne ovat tarpeellisia.

12. Kunnioita muita keskustelupalstan lukijoita ja koita kirjoittaa mahdollisimman ymmärrettävää suomenkieltä. Pilkkuvirheisiin puuttuminen ei ole kenenkään tarkoituksena, mutta pyri jäsentämään tekstisi luettavaksi käyttäen välimerkkejä ja virkkeiden isoja alkukirjaimia. Jos teksti on yhtä jäsentelemätöntä pötköä, on sen lukeminen raskasta ja ikävää. Pyri siis kirjoittamaan luettavaa Suomenkieltä, jos postauksesta loistaa piittaamattomuus lukijaa kohtaan, se voidaan poistaa.

13. Jos caps lock -näppäimesi on juuttunut pohjaan - vaihda näppäimistöä ennen tänne kirjoittamistasi.

14. Liiallinen huutomerkkien käyttäminen saattaa antaa sinusta hyökkäävän kuvan, yritä välttää sitä.

15. Koita keksiä viestin aihe sisältöä vastaavaksi.

16. KÄYTÄ HAKUA! Usein ihmettelemäsi asia on jo kerran kysytty ja siitä löytyy valmis topic, haun käyttäminen on hyvin yksinkertaista ja nopeaa.

17. Viestimäärä ei ole mikään itseisarvo, postausten laatu sen sijaan on. Keskity siis määrän sijasta mielummin laatuun. Eli älä postaa viestiä "vain ilmoittaaksesi lukeneesi edellisen", vaan postaa vain jos on jotakin asiaa.

Poissa JuhaS14

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 149
  • http://www.heittokalastus.info
Vs: Säännöt
« Vastaus #1 : 18.02.07 - klo:19:55 »
18. Älä turhaan arvostele muita keskustelupalstoja. Linkkejä muilta keskustelualueilta saa edelleen laittaa mikäli kokee sen jotain hyödyttävän tai ko. keskustelupalastalla on hauska juttu jonka tahtoo muiden kanssa jakaa.

19. Titteleitä ja oikeuksia ei pyydetä - ne ansaitaan.