Kirjoittaja Aihe: Söröya, Hasvik  (Luettu 4493 kertaa)

Poissa Pete Peltonen

  • Admin
  • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
  • *
  • Viestejä: 1135
    • http://www.crazy-cod.com
Söröya, Hasvik
« : 10.12.06 - klo:01:18 »
Ragnar Nilsen vuokraa Hasvikista viiden kilometrin päässä (Bårvik) sijaitsevaa parimökkiänsä. Mökkien huoneistot ovat erittäin tilavat ja viihtyisät, sijainti rauhallinen. 2 makuuhuonetta, olohuone keittiöllä kummassakin huoneistossa. Pihalla on myös puulämmitteinen sauna, joka on harvinainen tapaus etenkin saarella jossa puita ei juuri kasva! Polttopuita saa ostettua Ragnarilta ellet tuo mukanasi halkoja. Jos tuot polttopuita, saunan käyttö on ilmaista (itse olemme tuoneet koivuhalkoja siististi niputettuna "lihalaatikossa" eli 45 litran muoviastiassa ja se on riittänyt kolmeen lämmitykseen, sauna on pieni ja kiuas myös)

Veneenä toimii Hasvikissa asemapaikkaa pitävä Big Buster, 60 hp nelitahtikoneella, trimmillä  ja kaikuluotaimella varustettuna. Vene on kohtalaisessa kunnossa, istuimia tosin voisi hieman korjailla. Lienee kuitenkin Hasvikin vuokraveneiden kärkiaatelia suorituskykynsä ansiosta.

Hasvikissa on myös kalanperkaushuone, sekä varasto jossa voi säilyttää kalastusvälineitään. Nämä tilat ovat lukittuja, ja avain annetaan vuokraajille. Haalarit kannattaa kuitenkin viedä mökille ja kuivata siellä, välieteisessä kenkien kuivatukseen tarkoitetulla laitteella. (Puhaltaa lämmintä kuivaa ilmaa neljällä putkella, ajastin)

Hasvik on erinomainen paikka kissakalan pyyntiin, myös pallasta saadaan kun satutaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan (Hasfjordin suu 2006, neljä pallasta kolmen tunnin aikana vaapuilla!!)
Myös suurta turskaa löytyy alueelta. Matalikkoja on useita, ja ne eivät ole kaukana Hasvikista. Vuorovesivirrat ovat voimakkaita, Hasvikin edustalla kulkee syvän haudan reuna.  Virrat eivät kuitenkaan ole niin voimakkaita että niiden kanssa tarvitsisi olla varuillaan.

Ragnar neuvottelee mielellään hinnoista, ottaa vastaan myös euroja ja alkoholia (joka on Norjassa aika hinnakasta Suomeen verrattuna).
Paikka on todella leppoisa, maisemat upeat.

Söröyalle pääsee ajamalla Öksfjordiin, sieltä lautta (noin 90 minuuttia) Hasvikiin. Hasvikissa on myös golf-kenttä, mikäli kolopallon lyönti kiinnostaa. Avoin kaikille, 9 reikää. Hasvikista & paikasta lisää tietoa näistä linkeistä: http://www.tyrskyturska.net/suosittelemme.html#03
sekä http://www.tyrskyturska.net/reissu05.html ja myös http://www.tyrskyturska.net/reissu06_3.html
Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!